Adi Iacob

Microsoft a cumpărat platforma GitHub pentru 7,5 miliarde de dolari

Thumbnail

UPDATE.

Microsoft a cumpărat GitHub pentru suma de 7.5 miliarde de dolari. 

După ce au apărut informații în presă precum că Microsoft era în discuție pentru a achiziționa GitHub, compania de software face anunțul oficial astăzi pe blogul său. În topul tranzacțiilor realizate de compania fondată de Bill Gates, aceasta este pe locul doi, după achiziția de 26,2 miliarde de dolari a LinkedIn acum doi ani, scrie The Verge. GitHub a fost evaluat ultima dată la 2 miliarde de dolari în 2015.

ARTICOL INIȚIAL

Presa internațională scrie că Microsoft urmează să achiziționeze serviciul de găzduire web pentru proiecte de dezvoltare de software GitHub. Bloomberg citează oameni familiarizați cu situația care afirmă că tranzacția ar putea fi anunțată astăzi.

Tranzacția are cu siguranță sens pentru Microsoft, deoarece compania americană continuă să caute în mod activ programatori. În ceea ce privește GitHub, reprezentanții companiei spun că au fost "impresionați" de Satya Nadella (CEO-ul Microsoft), care a susținut coderi și proiecte IT de la preluarea conducerii Microsoft, în 2014.

Achiziționarea GitHub ar oferi Microsoft acces la aproximativ 27 de milioane de dezvoltatori de software — deși nu toți sunt încântați de ideea că GitHub va fi preluat de Microsoft.

La începutul acestui an, GitHub a fost lovit de cel mai mare atac cibernetic din istoria sa, însă site-ul a reușit să revină online după 10 minute, scrie TechCrunch.

Detaliile acordului și ceea ce va însemna asta pentru comunitatea de programatori de pe GitHub nu au fost încă anunțate.

Parallax

Vizualizari
2167
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri