Denisa Crăciun

SAP vrea să mai vândă o parte din afacerile sale pentru 1 miliard de dolari

Thumbnail

Gigantul IT german SAP, foarte prezent și în România, vrea să vândă Litmos, divizia sa din California, de soluții eLearning pentru companii, pentru 1 miliard de dolari, au declarat trei surse pentru Reuters.

Firma germană de software colaborează cu banca de investiții Moelis & Co pentru a-și vinde afacerea de soluții de eLearning pentru companii.

Decizia vine pe fondul intențiilor companiei de a-și eficientiza operațunile și de a se concentra pe veniturile bazate pe cloud.

SAP a cumpărat Litmos în 2018, scrie IT Pro, odată cu preluarea companiei Callidus din SUA. Valoarea tranzacției s-a ridicat la 2,4 miliarde de dolari.

Callidus achiziționase Litmos în 2011.

Acum, Moelis trebuie să înceapă un proces de licitație pentru Litmos în următoarele săptămâni și caută fonduri de capital privat din SUA și Europa, axate pe tehnologie, spun sursele.

Litmos dezvoltă soluții de eLearning pentru companii de top, soluții care sunt deja folosite de peste 30 de milioane de oameni din 150 de țări, conform propriului site.

În 2020, SAP a anunțat că vinde o mică parte din afacerile sale internaționale unei companii suedeze, la un preț de 225 milioane de euro.

SAP Digital Interconnect Group, divizia germanilor de comuncații pe bază de tehnologie cloud petru întreprinderi, a fost cumpărată de Sinch AB.

Cine este compania germană SAP, prezentă cu serviciile sale și în România

Compania SAP a fost fondată în anul 1972, în Germania, de 5 ingineri ai companiei americane IBM: Dietmar Hopp, Hans-Werner Hector, Hasso Plattner, Klaus Tschira și Claus Wellenreuther. În 2019, compania germană a avut venituri de 27,5 miliarde euro.

SAP vine de la „Systeme, Anwendungen und Produkte in der Datenverarbeitung”, adică Sisteme, Aplicații și Produse în Procesarea de Date”. La nivel mondial, SAP spune că este lider de piață pe segmentul soluțiilor software pentru afaceri.

SAP și-a deschis încă din anul 2002 o subsidiară în România. În anul 2018, firma înregistrată la București avea un număr mediu de 672 de angajați, având o cifră de afaceri de peste 100 de milioane de euro și profit de 39 de milioane de euro, conform datelor oficiale colectate de Termene.ro., și citate în 2020 de StartupCafe.ro.

SAP România a contribuit la dezvoltarea mediului de business local și la transformarea digitală a organizațiilor.

În 2011, SAP a demarat un proiect de investiții în România, prin deschiderea celui mai important centru de consultanță pentru tehnologiile SAP din Europa, care deservește clienții din Europa, Orientul Mijlociu și Africa, cu ajutorul a peste 714 de angajați.

Compania are și o oarecare legătură mai puțin știută cu România. Hasso Plattner, cofondator și președinte al Consiliului de Supraveghere al SAP SE, are rădăcini în România.

Ambasadorul României la Berlin, Emil Hurezeanu, dezvăluia, într-un interviu acordat HotNews în anul 2017, că Plattner s-a născut în Germania din părinți sași din Transilvania.

„Cel mai bogat și generos german, Hasso Plattner, s-a nascut la Berlin , în 1944, într-o familie de medici sași din Sibiu, care parasise Romania cu trupele germane. El este creatorul grupului informatic SAP și a înfiintat recent la Potsadm un intitut de înalte studii si un muzeu de artă, amândouă de importanță globală. Plattner nu s-a mai intors în România, nu dă interviuri dar când a auzit că Universitatea Lucian Blaga din orasul natal al părinților și străbunilor are idei și nevoi și-a trimis mesagerii la Sibiu. Se pune la cale un proiect important acolo”, a spus Hurezeanu.

Într-adevăr, în 2018, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a anunțat că a primit o donație de la Institutul „Hasso Plattner”, de 4,2 milioane de euro, potrivit publicației sibiene Turnul  Sfatului. Banii aveau să fie direcționați în susținerea tinerilor studenți și cercetători din Sibiu.

Parallax

Vizualizari
758
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri