Denisa Crăciun

S-a decis: Sam Altman nu se întoarce la OpenAI (ChatGPT). Cine va ocupa acum funcția de director general interimar

joburile lui chatgpt

S-a decis: Sam Altman, co-fondator al OpenAI, laboratorul de inteligență artificială care a creat „robotul” conversațional ChatGPT, nu va reveni în funcția de director general (CEO) al companiei, pentru care s-a găsit deja un CEO interimar. 

Încercarea lui Sam Altman de a reveni la conducerea OpenAI a eșuat, după un weekend de negocieri în care consiliul de administrație al companiei a decis să-l numească director general interimar pe Emmett Shear, co-fondator și fost CEO al Twitch, potrivit The Verge, care citează The Information. 

Este al doilea CEO interimar ales în ultimele trei zile de board-ul companiei. 

Inițital, în locul lui Sam Altman, poziția de CEO al OpenAI trebuia asigurată interimar de Mira Murati, directorul de tehnologie (CTO) al companiei.

Potrivit sursei citate, negocierile din weekend vin în contextul unei presiuni din partea investitorilor și a angajaților care au amenințat că demisionează. 

Între timp, Satya Nadella, CEO-ul Microsoft, a anunțat că Sam Altman se va alătura companiei tech, unde va conduce o echipă de cercetare în domeniul inteligenței artificiale, potrivit Reuters.  

De ce a fost demis Sam Altman din funcția de director general (CEO) al OpenAI

Decizia de a-l demite pe Sam Altman din funcția de CEO al OpenAI aparține consiliului de administrație al companiei, care acționează ca organism de conducere general pentru toate activitățile OpenAI, potrivit unei postări pe blogul oficial al organizației care dezvoltă tehnologii de inteligență artificială.

Board-ul OpenAI îl acuză pe Sam Altman că „nu a fost mereu sincer în comunicările sale cu consiliul, împiedicând capacitatea acestuia de a-și exercita responsabilitățile”. Consiliul de administrație subliniază că „nu mai are încredere în capacitatea lui de a conduce în continuare OpenAI”, conform comunicatului de pe blogul companiei.

Odată cu demiterea din funcția de CEO, Sam Altman (38 de ani) a ieșit și din Consiliul de Administrație al OpenAI, organizație pe care a fondat-o în anul 2015, alături de Elon Musk (Tesla, SpaceX, PayPal etc), Peter Thiel (PayPal, Palantir etc.),  Reid Hoffman (fondatorul LinkedIn), Greg Brockman și Jessica Livingston. De asemenea, Greg Brockman a demisionat din funcția de președinte al boardului OpenAI, dar va rămâne în companie.

Consiliul de administrație al OpenAI este format din cercetătorul șef al OpenAI, Ilya Sutskever, și directori independenți: Adam D’Angelo (CEO-ul Quora), Tasha McCauley (antreprenor tech) și Helen Toner (Centrul Georgetown pentru Securitate și Tehnologie Emergentă).

Parallax

Vizualizari
204
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri