Raluca Abrihan

Cât îi costă pe dezvoltatorii de jocuri din România un game tester începător

Thumbnail

Unul dintre cei mai mari dezvoltatori de jocuri, cu peste o mie de angajaţi în departamentul control al calităţii (unde lucrează şi cei care testează jocurile), spune că venitul pentru un astfel de job se ridică, în prezent la 2.390 de lei (brut), plus tichete de masă, pentru începători. Industria de gamind din România a avut vânzări de 145,3 milioane de dolari, în 2016. Ce presupune acest job şi cât cheltuie în final compania pentru un astfel de angajat.

Ubisoft, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de jocuri, are în România aproximativ 1.700 de angajaţi. Circa 1.000 dintre aceştia lucrază în departamentul Quality Control (unde sunt incluşi şi testerii). Compania a anunţat recent că salariului pentru poziția de entry-level Game Tester a fost majorat la 2.390 de lei brut, plus tichete de masă.

Asta presupune că angajatul primeşte în mână 1.396 de lei şi tichete de aproximativ 303.6 lei (valoarea tichetelor diferă în funcţie de numărul de zile lucrate şi în funcţie de ce tichete alege compania să acorde - valoare maximă a unui tichet este de 15,18 lei).

Astfel, pentru un angajat fără experienţă, pe postul de game tester, chletuiala angajatorului va ajunge la aproximativ 2.748 de lei (suma se poate schimba în funcţie de valoare şi numărul de tichete de masă acordate).

Cu ce se ocupă un game tester

Ca profil, un game tester are un program de munca full time, 8 ore pe zi, de luni până vineri, iar responsabilitatea sa este să testeze jocurile Ubisoft înainte de a fi lansate, pentru a identifica neregularităti la nivel de gameplay (game bugs). Practic, fiecare dintre ei are atribuit un nivel din joc, iar misiunea lor este să identifice şi să raporteze prin tool-uri specifice elementele de joc care ar compromite fluenţa în gameplay pentru utilizatorii finali.

Daca se identifica astfel de bug-uri, echipele de development lucrează la o soluţie tehnică şi o întegrează în joc – explică reprezentanţii dezvoltatorului de jocuri.

Principalele criterii cerute de un anunţ de job pentru un astfel de post sunt: un nivel bun de limba engleză şi cunoştinţe în operarea PC-ului + ale suitei Office.

Procesul de recrutare implică, pe lângă bifarea cerințelor obligatorii de cunoaștere a limbii engleze și suitei Microsoft Office, identificarea acelor candidați cu o bază solidă de soft skills, pe care să construim fundația tehnică de cunoștințe în domeniu. Ne implicăm activ în pregătirea tinerilor și vom continua să le oferim cele mai bune condiții pentru a se dezvolta profesional într-un mediu dinamic, specific industriei noastre,” declară declară Grigoriada Stroe, HR & Operations Director Ubisoft România, Serbia și Ucraina.

Angajații pe pozițiile entry-level din departamentul de testare au, de asemenea, acces la programe de training intern, unde seniorii cu experiență într-un anumit domeniu își împărtășesc cunoștințele despre pașii necesari în construirea unei cariere în industrie. Astfel, juniorii se pot orienta către departamentul de de Producţie (programare, artă, game design) sau pot avansa în cadrul aceluiași department, dar în direcția de leadership sau specializare - Compliance, Network, Specialised testing.

Mai mult, pe lângă remunerația salarială și tichete de masă, aceștia au acces la sala de fitness din sediul companiei, la jocuri, inclusiv posibilitatea de a accesa resurse de e-learning specifice industriei, precum și alte facilități care să le asigure cele mai bune condiții de dezvoltare pe plan personal și profesional. De asemenea, în funcție de vechimea în companie, angajații beneficiază de asigurări de viață și sănătate și un fond de pensie facultativă – mai spun reprezentanţii Ubisoft.

Industria de gaming din România a înregistrat o cifră de afaceri de 145,3 milioane de dolari în 2016, potrivit unui studiu realizat de Asociația Dezvoltatorilor de Jocuri din România. In domeniu activează peste 80 de studiouri, circa 50 dintre acestea dezvoltă jocuri în București, în timp ce peste 16 companii își desfășoară activitatea în Cluj, Timișoara, Brașov și Iași. Iată care sunt primele din clasament.

Citeşte şi:

 

Parallax

Vizualizari
3579
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 

  Ultimele știri