Adi Iacob

Românii au depus 1 milion de aplicări la joburi în ultima lună: Topul celor mai căutate locuri de muncă

Thumbnail

Cu aproape 1 milion de aplicări la joburi pe o platformă de recrutare online, ultima lună a egalat recordurile ultimilor ani în ceea ce privește dorința românilor de a-și găsi un loc de muncă. Comparativ, în aceeași perioadă a anului trecut au fost 570.000 de aplicări depuse de candidați. 

După o primă jumătate a lunii aprilie în care, pe piața muncii, atât angajatorii, cât și candidații au bătut în retragere, odată cu apropierea finalului stării de urgență, și unii, și ceilalți au reluat procesele de recrutare și căutare activă a unui loc de muncă. Numai în perioada 1-15 mai au fost înregistrate aproximativ 650.000 de aplicări pentru joburile disponibile pe eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare online din România.

Domeniile care au atras cele mai mult atenția candidaților a fost: 

  • Comerțul – peste 200.000 de aplicări numai în ultima lună
  • de IT / Telecom
  • Prestări servicii 
  • Call-center / BPO

Fiecare dintre aceste industrii a depășit pragul de 100.000 de aplicări, în ultimele 30 de zile.

Cel mai puțin căutate domenii au fost

  • Protecția mediului
  • sectorul Naval și Aeronautic
  • Pază și Protecție
  • Drept

”Această criză i-a făcut pe candidați să fie mult mai atenți la ce se întâmplă pe piața muncii. Unii pentru că vor să fie pregătiți pentru orice eventualitate, iar alții pentru că s- au trezit în situația de a rămâne fără job, chiar și de pe o zi pe alta. Să nu uităm că sunt aproape 400.000 de contracte de muncă încetate și peste 600.000 suspendate. 

Deci, oamenii au nevoie de joburi, iar asta s-a văzut în comportamentul lor din ultima lună, pe platformă. Spre deosebire de o perioadă «normală», acum, candidații caută să se angajeze în industriile care par că vor rămâne în picioare indiferent de ce se întâmplă în economie și caută cu predilecție companiile care pot să le ofere, mai mult decât orice altceva, stabilitate”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Tot în această perioadă a crescut și numărul candidaților foarte tineri care vor să se angajeze. Astfel, aproximativ 150.000 de aplicări au venit din partea tinerilor cu vârste cuprinse 18 și 24 de ani. 

Cu toate acestea, segmentul care a căutat cel mai intens un nou loc de muncă a fost cel al candidaților cu vârste între 25 și 35 de ani. Peste 150.000 de aplicări au depus și cei din categoria 36-45 de ani. 

Parallax

Vizualizari
1390
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri