Claudiu Zamfir

Joburi libere versus joburi căutate, pe platformele românești eJobs și BestJobs

Thumbnail

Două dintre principalele platforme online de recrutare din România, eJobs și BestJobs, au anunțat marți ce fel de lucrători caută firmele să angajeze și ce joburi își caută acum lucrătorii de la noi.

eJobs, cea mai mare platformă de recrutare românească, susține că „repornirea pieței muncii începe să prindă un contur din ce în ce mai clar, odată cu apropierea încheierii stării de urgență”:

 • În acest moment, pe www.ejobs.ro sunt peste 11.000 de locuri de muncă atât pentru România, cât și pentru străinătate.
 • Ultimele două săptămâni au înregistrat o creștere semnificativă a numărului de joburi nou apărute în piață, cu peste 500 de locuri de muncă postate în fiecare zi pe eJobs.ro.
 • Cele mai multe joburi noi sunt disponibile în vânzări, construcții, call center și BPO, IT și logistică. Numai în aceste domenii sunt peste 9.000 de locuri de muncă destinate candidaților din toată țara, indiferent de nivelul de experiență.
 • Angajatorii din sectorul serviciilor au început să posteze un număr semnificativ de joburi remote. Candidații au la dispoziție, în acest moment, peste 1.000 de joburi pe care le pot face de acasă.
 • În schimb, și rata aplicărilor candidațilora crescut. Numărul candidaților activi pe eJobs.ro crește în fiecare zi, iar ritmul cu care aplică este cu aproximativ 60% mai mare decât decât în luna anterioară.

 

Cealaltă importantă platformă românească de recrutare, BestJobs, vine cu cifre care arată interesul lucrătorilor pentru job-uri:

 • Pentru două luni la rând, cele mai multe căutări pe platforma bestjobs.ro au fost pentru joburi remote sau work from home, cu un volum total de peste 500.000 de căutări și în creștere cu aproximativ 40% față de luna martie a acestui an.
 • În același timp, și numărul de joburi remote scoase la concurs de angajatori în luna aprilie a crescut cu 60% față de luna anterioară, în timp ce volumul de aplicări la acest tip de anunț a crescut și el considerabil, cu peste 75% față de aceeași perioadă a anului trecut.
 • Job-ul care a strâns cele mai multe aplicări în luna aprilie (1.362) vine de la platforma de anunțuri Olx.ro care a căutat să recruteze prin BestJobs moderatori anunțuri, cu desfășurarea activității de acasă. de precizat că OLX are, la rândul său, secțiune de anunțuri angajare.
 • Angajații din transporturi, financiar și inginerie au continuat să fie activi în căutarea unui nou loc de muncă și în luna aprilie, cu un volum total de căutări pentru aceste domenii de aproape 60.000.
 • Pentru luna aprilie se observă o creștere a interesului pentru un job nou din partea candidaților din industriile retail și call center pe fondul creșterii cu circa 40% a numărului de poziții deschise în aceste domenii, față de aceeași perioadă a anului trecut.
 • Și în luna aprilie candidații s-au uitat mai ales la companiile din zona de energie, BPO, farma și tehnologie. Printre companiile care au atras cei mai mulți candidați luna trecută se numără: Enel (3.124 candidați), Genpact (2.316 candidați), Unifarm SA (2.115 candidați), Olx Group (1.637 candidați), Vodafone (1.561 candidați) și Kaufland (1.330 candidați).
Parallax

Vizualizari
2144
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri