Raluca Abrihan

Aplicația Robinhood, fondată de un bulgar, primește o finanțare de 2,4 miliarde de dolari în timp ce se află în mijlocul scandalului Reddit

Thumbnail

Aplicația de mobil Robinhood, prin care utilizatorii fac tranzacții bursiere, a primit o investiție de 2,4 miliarde de dolari, la doar câteva zile după ce investitorii firmei au mai finanțat aplicație cu 1 miliard de dolari pentru a putea îndeplini noile cerințe de reglemtare de după scandalul Reddit, scrie BusinessInsider.

Cele 3,4 miliarde de dolari reprezintă cea mai mare finanțare obținută de Robinhood de la înființarea aplicației în 2013.

Investiția va permite companiei să răspundă cerințelor National Securities Clearing Corporation (NSCC), care a cerut inițial aplicației să aibă un depozit de 3 miliarde de dolari pentru a acoperi riscurile de tranzacționare. Însă, agenția a redus acestă cifră la 700 de milioane de dolari, între timp.

Robinhood s-a aflat în centrul disputei din ultima săptămână dintre micii investitorii și fondurile speculative care pariază pe scăderile unor acțiuni printre care GameStop și AMC Entertainment, notează Mediafax.

Investitorii s-au coordonat online, în special pe forumul WallStreetBets al Reddit, și au cumpărat acțiuni ale companiilor, generând pierderi pentru fondurile speculative. Mișcările au dus la o volatilitate a Wall Street-ului, indicele Dow pierzând aproape 3%.

Thumbnail

Vlad Tenev și Baiju Bhatt. Foto: Facebook

Startup-ul Robinhood a fost înființat în aprilie 2013, de Vladimir Tenev și Baiju Prafulkumar Bhatt, care au devenit între timp miliardari în dolari. Startup-ul financiar are sediul central în zona Silicon Valley, mai exact în orașul Menlo Park, statul american California, în care este și sediul principal al Facebook.

Tenev avea 25 de ani când a înființat startup-ul. El s-a născut în Bulgaria, la Varna, dar trăiește în SUA de la vârsta de 4 ani, când a emigrat la Washington împreună cu părinții săi.

Baiju Prafulkumar Bhatt, care avea 28 de ani când a fondat aplicația, s-a născut în SUA într-o familie de imigranți veniți din India.

Cei doi co-fondatori s-au întâlnit la Universitatea Stanford, unde erau studenți.
 
Aplicația Robinhood vrea să „democratizeze finanțele”, dând posibilitatea utilizatorilor să cumpere și să vândă acțiuni la companii listate la bursă. Prin aplicație se pot face tranzacții și cu dețineri la fonduri de investiții.

Parallax

Vizualizari
4015
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri