Raluca Abrihan
Revolut, un startup fintech din Marea Britanie care permite utilizatorilor să transfere bani în diferite valute și criptomonede (Bitcoin, Ether și Litecoin) şi care s-a lansat, recent, şi în România a primit o investiţie de 250 milioane de dolari şi devine “unicorn” la o evaluare de 1,7 miliarde dolari.
Startup-ul a ridicat o rundă C de investiţie din partea DST Global, ajungând astfel la investiţii totale de 340 milioane de dolari, în cei 3 ani de la lansarea firmei.
DST Global este o firmă de investiții fondată de investitorul rus Yuri Milner.
Săptămâna trecută Revolut s-a lansat şi în România.
Prin acest serviciu utilizatorii îşi deschi un cont curent în aplicație, pot să efectueze transferuri domestice și internaționale gratuite, să dețină și să schimbe 25 de monede în aplicație folosind cursul de schimb interbancar și să cheltuie bani în întreaga lume, în 130 de monede, folosind un card contactless VISA sau MasterCard. De asemenea, există şi o variantă pentru companii - “Revolut Business” şi sunt peste 25.000 de firme care folosesc acest serviciu, potrivit startup-ului.
Revolut oferă servicii precum debit direct, depozite de economii inteligente “Vaults”, asigurare de călătorie bazată pe geolocalizare și expunere exclusivă la criptomonede, utilizatorii Revolut se bucură de tehnologie de ultimă generație. Aceștia pot până și să cumpere și să tranzacționeze Bitcoin, Litecoin și Ethereum prin simpla apăsare a unui buton, direct din aplicație – explică oficialii companiei.
Firma londoneză, lansată în iulie 2015, a fost fondată de Nikolay Storonsky și Vlad Yatsenko şi are, în prezent, peste 1,8 milioane de utilizatori în Europa și a procesat până în prezent peste 70 de milioane de tranzacții în valoare totală de mai bine de 12 miliarde de dolari.
Startup-ul a mai obținut finanțări de la investitori cunoscuți precum Index Ventures sau Ribbit Capital.
”Revolut are în acest moment peste 25.000 de utilizatori în România care au încredere în noi pentru a le gestiona banii. În 2017 aceștia au cheltuit 3 milioane de dolari și au economisit peste 150.000$ alegând Revolut în detrimentul băncilor tradiționale. Am ajuns la aceste rezultate organic, fără investiții în marketing. Suntem convinși că putem depăși 100.000 de utilizatori în România până la finalul anului cu susținerea echipei locale. În timp ce băncile tradiționale percep un comision de schimb valutar de până la 5%, clienții noștri au posibilitatea să transfere și să cheltuie bani oriunde în lume folosind cursul de schimb valutar real, cel interbancar. Fără taxe și comisioane bancare ascunse! Suntem aici pentru a încheia monopolul băncilor mari care au profitat de clienții lor prea mult timp, cu taxe și comisioane ascunse și tehnologie îndoielnică!”, a spus Andrius Biceika, Head of Country Managers, Revolut.