Raluca Abrihan

Revolut mută toate conturile sub licență UE, în Lituania. Noi termeni şi condiţii

Thumbnail

Revolut şi-a anunţat utilizatorii că începând de azi toate conturile utilizatorilor din afara Marii Britanii vor fi transferate sub licența pentru bani electronici din Uniunea Europeană, respectiv cea pe care o deține startup-ul fintech în Lituania.

"Cu aproximativ 18 luni în urmă, ni s-a acorda o licență de monedă electronică în Lituania. Aceasta este aceeași licență pe care o avem și în Marea Britanie. Am făcut această mutare pentru că am dorit să ne asigurăm că clienții noștri europeni nu vor fi afectați de Brexit.

Începând de astăzi, mutăm clienții din Europa Centrală și de Est către noua noastră entitate europeană. Nu vă faceți griji, nu trebuie să faceți nimic. Vom avea grijă de toate și vă vom contacta din nou imediat ce am făcut comutatorul.

Această mișcare vă va asigura că puteți continua să utilizați Revolut, mai departe, indiferent de rezultatul Brexit", se arată într-un mail transmis joi de Revolut utilizatorilor.

Totuşi, noua licenţă aceasta nu acceptă ca document de verificare a identității permisul de conducere și de aceea utilizatorilor li s-a cerut să înregistreze în aplicație un alt document - carte de identitate, pașaport sau permis de rezidență.

"Până în momentul de față, toți utilizatorii Revolut din România care se înregistraseră utilizând permisul de conducere au fost anunțați că trebuie să încarce în aplicație fotografii ale unuia dintre documentele amintite. Utilizatorii au fost anunțați de această schimbare în multiple rânduri, atât prin e-mail, cât și direct în aplicație", au explicat reprezentanţii Revolut, într-un interviu pentru StartupCafe, la începutul anului.

Termeni şi condiţii

Noile condiţii sunt în mare măsură identice cu termenii și condițiile existente în Marea Britanie, a anuţat în mailul transmis azi compania, cu câteva modificări cerute de degislaţia din Lituania.

Iată un rezumat rapid al modificărilor cheie:

Entitatea Revolut cu care utilizatorii vor relaţiona va fi Revolut Payments UAB, o instituție de monedă electronică autorizată de Banca Lituaniei. "Această entitate are permisiunile echivalente ca entitatea noastră din Marea Britanie (Revolut Ltd) și a paşportat aceste permisiuni în toată Europa", transmite Revolut.
Dacă aveți vreodată nevoie să faceți o reclamație cu privire la serviciul nostru, puteți face acest lucru prin intermediul Băncii Lituaniei.
Legea care reglementează termenii și condițiile va fi legea lituaniană, iar instanțele care au competența să audieze cererile vor fi instanțele lituaniene. În unele circumstanțe, este posibil să aveți dreptul de a formula o cerere judecătorească în propria țară în conformitate cu legile țării respective.

"Acești termeni și condiții se vor aplica automat odată ce vă transferăm entității noastre lituaniene", transmite startup-ul fintech.

IBAN-ul pe care utilizatorii îl folosesc în prezent pentru a primi plăți SWIFT și EUR SEPA se va schimba, utilizatorii urmând să fie anunţaşi imediat ce detaliile vor fi actualizate în aplicație.

După ce au primit noul IBAN, utilizatorii trebui să transmită aceste noi detalii către angajatori, prietenii sau familia pentru a putea primi transferuri în contul Revolut.

Parallax

Vizualizari
6520
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri