Claudiu Zamfir

Revolut deschide un centru de tehnologie la Berlin

Thumbnail

Startup-ul britanic de tehnologii financiare folosit și în România, Revolut, deschide un hub tehnologic la Berlin, unde va angaja 80 de persoane, în special programatori, relatează, miercuri, TechCrunch.com.

Echipa de la Berlin va lucra la dezvoltarea unei funcții de tranzacționare pe burse, fără comision, precum și la crearea unei aplicații fintech pentru copii, gen „primul cont bancar”.

Startup-ul fintech Revolut a fost înființat în anul 2015, la Londra, de Nikolay Storonsky și Vlad Yatsenko. Până acum, firma a atras investiții de 336 de milioane de dolari și a ajuns să fie evaluată la cel puțin 1,7 miliarde de dolari.

În prezent, serviciile Revolut sunt folosite în 32 de țări, printre care și România. Revolut și-a deschis un birou local în România în luna mai 2018, având-o pe Irina Nicoleta Scarlat în funcția de country manager. Aproximativ 100.000 de români utilizează serviciile Revolut.

Directorul general (CEO) și cofondatorul Revolut Nikolay Storonsky (34 de ani) s-a născut în Rusia, iar tatăl său, Nikolay Mironovich Storonsky, este manager în Gazprom, compania energetică deținută de statul rus. Tânărul Nikolay Storonsky a studiat fizica și economia la Moscova și a lucrat pentru bănci occidentale ca Lehman Brothers  și Credit Suisse. CEO-ul Revolut are o avere estimată la circa 500 de milioane de dolari.

Celălalt cofondator al startupului fintech, Vlad Yatsenko, a lucrat ca programator la Credit Suisse și  Deutsche Bank, iar la Revolut ocupă poziția de director tehnic (CTO).

Urmărește un interviu video cu cofondatorul Revolut Vlad Yatsenko, realizat de StartupCafe.ro, la București:

Parallax

Vizualizari
1421
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri