Denisa Crăciun

Recomandare din SUA: Antreprenorii români trebuie sprijiniți, în contextul războiului

Thumbnail

Sprijin pentru antreprenorii români care vor să angajeze refugiați și extinderea școlilor din România cu săli dedicate copiilor ucraineni sunt două dintre recomandările propuse de una dintre cele mai mari asociații de antreprenoriat din SUA, care a vizitat luni Bucureștiul, în contextul războiului din Ucraina.

Carrie Santos, CEO Entrepreneurs' Organization, și David Anderson, Presedintele Global Board Directors al Entrepreneurs’ Organization s-au întâlnit cu Mircea Abrudean, șeful Cancelariei Prim Ministrului României, și au discutat despre modul în care organizația, împreuna cu filiala din România, poate sprijini statul român pentru a-i ajuta pe refugiați.

Lupșan, fondator și președinte South-Europe Chapter Entrepreneurs'​ Organization, spune că „am avut o întâlnire foarte fructuoasă cu reprezentanții Guvernului României și suntem siguri că vom face proiecte mari împreună. Membrii noștri ar dori să vadă proiecte concrete dezvoltate cu fondurile organizației. Așadar, pentru că vedem atâția copii printre refugiați și credem cu tărie în importanța educației, am dori să oferim sprijin consiliilor județene din România, pentru a extinde o serie de școli cu săli dedicate copiilor ucraineni. Vom intra în curând în a doua fază a situației refugiaților: trebuie să găsim soluții pentru integrarea celor care vor rămâne aici. Și aceasta este o misiune pe termen lung, așa că încurajăm pe toată lumea să susțină această integrare".

De cealaltă parte, Carrie Santos ne-a declarat, luni, într-un interviu pentru StartupCafe.ro, că antreprenorii români cu afaceri în Ucraina și Rusia trebuie sprijiniți, în contextul sancțiunilor impuse Rusiei de către Occident.

Ea a mai spus că „nu trebuie să uităm că, după ce conflictul se va încheia, mediul de afaceri ucrainean va trebui să fie reconstruit, iar noi suntem dispuși să sprijinim proprietarii de afaceri cu mentorat, sfaturi practice, găsirea de noi piețe și noi clienți”.

Carrie Santos și David Anderson s-au întâlnit, de asemenea, cu reprezentanți ai AmCham și ai Ambasadei SUA și au discutat despre modul în care mediul de afaceri poate oferi asistență antreprenorilor ucraineni.

Carrie Santos are o experiență de peste 8 ani în calitate de director executiv al Crucii Roșii Americane și a lucrat anterior timp de aproximativ 10 ani în Departamentul de Stat al SUA, în cadrul Biroului pentru Populație, Refugiați și Migrație, unde a formulat și coordonat pozițiile politice americane privind activitățile de protecție și asistență a Crucii Roșii, gestionând contribuții anuale de peste 150 de milioane de dolari.

În același Birou, ca ofițer de program pentru Rusia, coordonând milioane de dolari în asistență umanitară anuală a Guvernului SUA pentru populațiile strămutate din Caucazul de Nord după războiul din Cecenia.

David Anderson este un antreprenor cu mulți ani de experiență, a cărui carieră l-a dus până la Casa Albă. Timp de peste 20 de ani, el a trăit visul antreprenorial prin înființarea și operarea propriilor afaceri.

Ceea ce a început ca un startup într-un garaj a dus la un drum lung în antreprenoriat, care a inclus agenția de marketing Off Madison Ave, un startup în publishing, mai multe companii imobiliare, și cel mai recent, demararea și dezvoltarea companiei de software LighthousePE.

Entrepreneurs' Organization este prezentă în 62 de țări și are peste 16.000 de membri, cu un total de peste 4 milioane de angajați. Misiunea organizației este de a implica antreprenori de top pentru a-i învăța, a crește și a-și atinge potențialul maxim.

Parallax

Vizualizari
238
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri