Denisa Crăciun

Proprietarul TikTok a achiziționat un startup de realitate virtuală

Thumbnail

Compania care deține aplicația mobilă TikTok, numită ByteDance, a achiziționat Pico, un startup chinezesc care produce căști VR (realitate virtuală). În primul trimestru al anului 2021, Pico a fost al treilea producător de astfel de obiecte la nivel global, cu livrări care au crescut de la an la an cu 44,7%.

Potrivit CNBC, ByteDance, cu sediul la Beijing, nu a dezvăluit suma tranzacției, dar a declarat că tehnologia „software și hardware Pico, precum și talentul și expertiza profundă a echipei vor sprijini atât intrarea noastră în spațiul VR, cât și investițiile pe termen lung în acest domeniu emergent”.

Compania, care a avut succes cu TikTok (Douyin, în versiunea chineză) spune că achiziția Pico este esențială pentru diversificarea produselor sale.

În martie 2021, proprietarul TikTok a achiziționat un studio de jocuri mobile numit Moonton pentru suma de 4 miliarde de dolari.

Conform Bloomberg, Pico este un producător chinez de căști de realitate virtuală, fondat în 2015. Startup-ul, cu sediul la Beijing, are peste 300 de angajați și își vinde căștile VR în întreaga lume.

Aplicația TikTok a fost lansată în septembrie 2016, în China, sub numele de Douyin (vibrații). Rețeaua socială s-a extins la nivel internațional din 2017, sub numele de TikTok.

TikTok are peste 1 miliard de utilizatori la nivel global, cei mai mulţi dintre aceştia fiind tineri (cu vârste între 15 – 25 ani), care pot posta filmulețe cu durată fixă: 15 secunde, 1 sau 3 minute. Aplicația este deținută de compania de servicii online ByteDance, fondată în anul 2012, de antreprenorul chinez Zhang Yiming.

Parallax

Vizualizari
299
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri