Raluca Abrihan

Productivitatea în IT-ul românesc: Câţi bani aduce fiecare angajat în firmă

Thumbnail

Peste 41% dintre firmele româneşti din IT&Software au sub zece angajaţi, dar companiile mari deţin peste jumătate din forţa de muncă din piaţă. Cât de productivi sunt aceşti angajaţi, caţi bani aduce fiecare IT-ist firmei în care lucrează.

Un studiu realizat de DOvelopers, în care au fost incluse firmele cu peste cinci angajați și care depășesc cifra de afaceri de 50.000 de euro, în 2017, arată că 75% dintre aceste firme au productivitatea anuală per angajat mai mică de 52.000 de euro, în vreme ce 50% dintre acestea înregistrează mai puțin de 34.800 de euro.

La limita inferioară, se arată că 25% nu ating 22.000 de euro productivitate.

În România sunt aproximativ 9.400 de angajaţi în IT, iar 38% dintre ei lucrează în companiile mari cu peste 400 de angajaţi.

Thumbnail

Firmele și alți angajatori din România plătesc IT-iștilor salarii nete de 6.683 de lei în medie, potrivit celor mai recente date ale Institutului Național de Statistică (INS).

Compania care a realizat studiul arată că 97% dintre respondenți au declarat că recomandă metodologia Agile de lucru pentru creşterea productivităţii, însă doar 51% s-au declarat mulțumiți sau foarte mulțumiți de actualul mod de lucru Agile. Și, în timp ce Scrum conduce detașat preferințele privind metoda de lucru aleasă, cele mai multe companii de IT din țara noastră au între trei și cinci ani, de când utilizează aceste metodologii pentru a-și crește productivitatea.

Agile este metodologie care își are începuturile în anul 2001, în Statele Unite ale Americii şi se bazează pe un set de valori și principii de dezvoltare software, care își propun să rezolve nevoile clienților printr-un software funcțional și calitativ. Scrum este un proces de lucru care înglobează principiile Agile şi pune accentul pe colaborare între echipe care au ca scop dezvoltarea de produse.

Parallax

Vizualizari
7821
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Jumatate dintre angajatii din IT nu produc nici macar 3.000 euro lunar???
De ce mai beneficiaza de scutiri de impozite?
Asistatii social de rang 1

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri