Adi Iacob

Prima tranzacție de mărfuri realizată în totalitate pe blockchain, încheiată între China și Singapore

Thumbnail

O filială a Sinochem Corporation, una dintre cele patru companii majore deținute de stat din China, a finalizat un transport de benzină către Singapore folosind în totalitate tehnologia din spatele bitcoin — blockchain pentru necesitățile de logistică, scrie Reuters.

Sinochem Energy Technology a trimis un transport de la Quanzhou, China către Singapore, susținând că a fost prima dată când aplicațiile blockchain au fost aplicate tuturor participanților-cheie în procesul de comercializare a mărfurilor.

În luna decembrie a anului trecut, grupul Sinochem a încheiat prima tranzacție de petrol brut folosind tehnologia blockchain.

Tehnologia Blockchain a fost bine primită în domeniul logisticii și a transportului maritim, scrie CoinTelegraph. În ianuarie a fost finalizat primul schimb agricol la nivel global prin folosind tehnologia blockchain, între SUA și China. Tranzacția, care a implicat cinci părți diferite, a folosit platforma Easy Trading Connect (ETC) Blockchain pentru a livra un transport de soia. 

Afaceri care implementează tehnologia blockchain

Gigantul chinez de retail JD.com va implementa tehnologia blockchain pentru ca utilizatorii să-și monitorizeze comenzile și să asigure calitatea produselor.

La începutul lunii martie, Oficiul pentru Brevete și Mărci din SUA (USPTO) a publicat o cerere de brevet din partea Walmart pentru un sistem numit “Smart Package” (“Pachet inteligent”) care va utiliza tehnologia blockchain pentru a urmări conținutul pachetului, condițiile de mediu și locația.

De asemenea, IBM colaborează cu furnizorii de alimente, inclusiv Dole, Nestlé și Walmart, pentru o mai bună reglementare a siguranței alimentelor utilizând blockchain, scrie Tech Republic. Folosind această tehnologie în industria globală a lanțului de aprovizionare cu alimente, toți producătorii, furnizorii, prelucrătorii, distribuitorii, comercianții cu amănuntul, autoritățile de reglementare și consumatorii pot obține acces la informațiile cu privire la originea și starea produselor alimentare din tranzacțiile lor.

Citește și Fonduri europene pentru dezvoltatori blockchain, tehnologia din spatele bitcoin

Parallax

Vizualizari
1702
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri