Claudiu Zamfir

Prețurile Bitcoin, Ethereum, eGold au scăzut abrupt în ziua atacului Rusiei asupra Ucrainei

Thumbnail

Prețul Bitcoin a scăzut abrupt joi, 24 februarie 2022, în ziua atacului armat al Rusiei asupra Ucrainei, alte criptomonede, ca Ethereum și eGold, urmând aceeași traiectorie.

Bitcoin a picat la un moment dat sub pragul de 35.000 de dolari, ajungând un minimum al zilei 34.338 de dolari, conform Coindesk. În mai puțin de 24 de ore, de miercuri până joi BTC a pierdut 5.000 de dolari - 12% scădere.

Thumbnail

Ethereum a scăzut joi la fel de abrupt, până la un minimum al zilei de 2.301 dolari. De miercuri până joi, prețul ETH a pierdut aproape 16%, la un moment dat.

Thumbnail

eGold, criptomoneda românilor de la Elrond, a scăzut și ea joi până la un nivel minim de 122 de dolari. De miercuri până joi, EGLD a pierdut 22% la un moment dat.

Thumbnail

Activele crypto și-au început declinul puternic de la jumătatea lunii februarie 2022, de când autoritățile americane și britanice au avrtizat că președintele rus, Vladimir Putin, ar fi vrut să înceapă invazia în Ucraina. Putin a mai așteptat însă puțin și joi, 24 februarie, de dimineață devreme, a lansat atacul cu rachete și trupe terestre în țara vecină.

Într-un raport de zilele trecite, Simon Peters, analist al platformei de tranzacționare eToro, punea scăderea de pe piața crypto pe seama tensiunilor dintre Rusia și Ucraina.

„Săptămâna trecută, tensiunile geopolitice au dus la prăbușirea criptoactivelor, împiedicând o redresare a prețurilor bitcoin și ether, printre altele.

Prețul bitcoin a început săptămâna avansând spre nivelul de 44.000 de dolari, dar s-a prăbușit joi pe fondul reluării tensiunilor dintre Ucraina și Rusia.

O a doua lovitură pentru prețurile criptoactivelor a avut loc în weekend, la aflarea veștii că a avut loc un hacking major de NFT.

Panica din partea traderilor NFT de pe rețelele de socializare a trimis prețul bitcoin și mai jos, ajungând să se tranzacționeze în jurul valorii de 38.000 de dolari.

Ether a crescut, de asemenea, la peste 3.100 de dolari la începutul săptămânii, înainte de a se scădea joi din cauza tensiunilor geopolitice” - a comentat Peters, într-un comunicat transmis luni StartupCafe.ro .

Într-un clasament pe perioada septembrie 2019-august 2021, Rusia figura pe locul al treilea mondial în mineritul digital la Bitcoin, cu 11%.

 

Parallax

Vizualizari
2573
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri