Adi Iacob

Prețul bitcoin a depăşit 11.000 de dolari, odată cu intrarea marilor companii în industria criptomonedelor

Thumbnail

Prețul bitcoin a depășit nivelul de 11.000 de dolari pentru prima oară în ultimele 15 luni, după  ce Facebook a readus criptomonedele în centrul atenției odată cu anunțul oficial de lansare a unei monede virtuale proprii - Libra - susținută de companii precum Uber, MasterCard, Visa sau Booking.com 

Cotația bitcoin a atins nivelul de 11.307 dolari pe parcursul zilei de astăzi (24 iunie), potrivit indicelui de preț al Coindesk, care ține cont de cotația criptomonedei pe diferite burse internaționale. Acesta este cel mai înalt nivel atins după 5 martie 2018, scrie CNBC

Pe forumurile de specialitate investitorii compară creșterea din prezent cu izbucnirea bubble-ului bitcoin, când prețul criptomonedei a atins nivelul record de aproximativ 20.000 de dolari - în decembrie 2017. Prețul monedei virtuale s-a prăbușit în cursul anului 2018, iar la începutul lui 2019, un bitcoin valora în jur de 3.000 de dolari.

Însă, de la sfârșitul lunii februarie, cotația bitcoin început să crească din nou, odată ce marile companii au început să anunțe că dezvoltă proiecte legate de industria criptomonedelor, însă probabil cea mai importantă veste pentru idustrie a fost anunțul Facebook.

Citește și 

Drumul rețelei de socializare spre adopția crypto a fost lent și constant. Primele vești despre acest proiect au apărut la începutul anului trecut, când Facebook l-a angajat pe fostul președinte PayPal - David Marcus - care a devenit ulterior șeful diviziei care se ocupă de cercetarea tehnologiei blockchain în cadrul companiei.

Acum o lună, Facebook a înființat o nouă companie de tehnologie financiară în Elveția, care se concentrează pe dezvoltarea tehnologiei din spatele criptomonedelor - blockchain și plăți, precum și pe analiza datelor, potrivit registrului comercial al Genevei. Facebook Global Holdings figurează ca acționar în cadrul firmei Libra Networks, înregistrată la Geneva pe 2 mai pentru a furniza servicii financiare și tehnologice și pentru a dezvolta software-uri conexe.

De asemenea, înainte de anunțul oficial de săptămâna trecută, reprezentanții Facebook au spus că au convins mai multe companii precum Uber, MasterCard, Visa sau Booking.com să se alăture proictului său pe blockchain şi să investească câteva milioane de dolari.

"Creșterea prețului este cauzată de doi factori majori - unul este creșterea încrederii în rândul comunității de investitori, că bitcoin este un mod legitim de păstrare a valorilor în era digitală - iar lansarea criptomonedei Libra a Facebook a forțat fiecare CEO să ia în serios monedele digitale", susține Jehan Chu, co-fondator al Kenetic Capital, un fond de investișii care finanțează startup-uri de blockchain (tehnologia din spatele criptomonedelor),. 

Totuși, proiectul Facebook s-a confruntat cu multe întrebări din partea politicienilor și a bancherilor, care urmăresc cu atenție evoluția acestuia.

Cotația Bitcoin a crescut cu peste 170% anul acesta. Creșterea prețului bitcoin a contribuit, de asemenea, la ridicarea prețului altor monede digitale - cum ar fi ethereum, care și-a dublat valoarea anul acesta.
 

Parallax

Vizualizari
6085
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri