Claudiu Zamfir

Tesla: O australiancă îi ia locul lui Elon Musk

Thumbnail

Tesla a ales-o pe Robyn Denholm un manager-femeie din Australia, cu mare experiență în conducere corporativă, pentru a-l înlocui pe miliardarul Elon Musk în funcția de președinte al producătorului american de mașini electrice.

„Consiliul de administrație al Tesla are plăcerea să anunțe că Robyn Denholm a fost numită în funcția de președinte al Consiliului de administrație al Tesla, cu intrare în vigoare imediată” - a anunțat compania.

Pentru ca ea să își poată acorda întreaga atenție rolului de prețedinte Tesla, Robyn își va părăsi rolul de CFO și șef al strategiei de la Telstra, cea mai mare companie de telecomunicații din Australia, după terminarea perioadei de preaviz de 6 luni. De asemenea, australianca ocupa și o poziție de director independent în Tesla, din anul 2014, lucrând anterior și la Toyota.  

Managerul austrialian îl înlocuiește astfel în funcția de președinte al Tesla pe miliardarul de origine sud-afircană Elon Musk, care are și cetățenie canadiană și americană.

„Pentru a asigura o tranziție lină în timpul restului de mandat al lui Robyn la Telstra, Elon va fi o resursă pentru Robyn și îi va oferi tot sprijinul pe care îl cere în rolul de președinte”, mai spune Tesla, într-un comunicat.

Musk rămâne, însă, în continuare la „volanul” Tesla, din poziția de director general (CEO) al companiei.

"Cred în această companie, cred în misiunea sa și aștept cu nerăbdare să îl ajut pe Elon și echipa Tesla să obțină o rentabilitate durabilă și să conducă o valoare pe termen lung a acționarilor", a spus Robyn Denholm.

"Robyn are o vastă experiență atât în ​​industria IT, cât și în industria auto, și a avut contribuții semnificative în calitate de membru al board-ului Tesla în ultimii patru ani, ajutându-ne să devenim o companie profitabilă. Aștept cu nerăbdare să lucrez și mai mult cu Robyn continuând să accelerăm dezvoltarea energiei durabile", a declarat Elon Musk.

Antreprenorul Elon Musk a fost nevoit să demisioneze din funcția de președinte al consiliului de administrație al Tesla, însă va rămâne director general (CEO) al producătorului american de mașini electrice, în urma unei înțelegeri cu Comisia de valori mobiliare și burse (SEC) a SUA.

Potrivit Washington Post, Elon Musk a fost nevoit să achite și o amendă de 20 de milioane de dolari, iar compania Tesla, separat, alți 20 de milioane de dolari, în cadrul aceleiași înțelegeri cu SEC. Aceste sancțiuni survin după ce Musk a scris pe Twitter, în 7 august, că se gândea să retragă Tesla Inc. de pe bursa nord-americană NASDAQ, la prețul de 420 de dolari pe acțiune. În urma acestui tweet, SEC s-a adresat instanței împotriva lui Musk, instituția de supraveghere arătând că este nevoie ca statul să protejeze interesele tuturor acționarilor și să prevină eventuale căderi pe bursă din cauza afirmațiilor șefului Tesla.

Parallax

Vizualizari
3745
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri