Redacția StartupCafe.ro

Chinezii de la Haier concediază 400 de angajați de la fabrica de frigidere din Prahova

haier

Producătorul chinez de electrocasnice Haier Tech va concedia 400 de angajați de la fabrica sa de frigidere din Ariceștii Rahtivani, județul Prahova, potrivit Observator Prahovean.

Grupul chinez a anunțat că își va reorganiza activitățile de producție și va disponibiliza 40% din forța sa de muncă de la fabrică. În prezent, fabrica are 988 de salariați, iar 400 își vor pierde locurile de muncă.

Motivul concedierilor este „contracția pieței și scăderea cererii pe toate categoriile – care persistă, consecință a efectului post-pandemic și a recentei crize în Europa și la nivel global”, scrie sursa citată. Angajații disponibilizați vor primi consiliere, integrare profesională și un „pachet salarial”. 

„Haier intenționează să mențină peste 60% din personal, securizând pozițiile critice care să permită o redresare rapidă a producției de îndată ce condițiile de piață o vor permite”, precizează reprezentanții companiei pentru Observator Prahovean. 

Despre producătorul chinez de electrocasnice Haier am mai scris pe StartupCafe.ro și în 2021, când spuneam că a început producţia de frigidere în fabrica sa din comuna Ariceştii Rahtivani, o investiţie de peste 70 de milioane de euro, aceasta fiind prima sa fabrică de frigidere din UE.

Haier anunța pe atunci că fabrica va avea o capacitate de producţie de peste 1 milion de frigidere pe an, pentru a deservi atât piaţa României, cât şi cea internaţională.

Fabrica produce frigidere, atât încorporabile, cât şi cele standard, pentru cele 3 mărci ale Haier Europe – Candy, Hoover şi Haier.

Parallax

Vizualizari
1218
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.594
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.92

publishing: 3.11

expertise: 0.08

rating: 1.594

Articole publicate : 835
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri