Claudiu Zamfir

Chinezii de la Haier produc frigidere în România, într-o fabrică de 70 milioane euro

Thumbnail

Producătorul chinez de electrocasnice Haier a început producţia de frigidere în noua sa fabrică din comuna Ariceştii Rahtivani, județul Prahova, o investiţie de peste 70 de milioane de euro, aceasta fiind prima sa fabrică de frigidere din Uniunea Europeană.

Fabrica va avea o capacitate de producţie de peste 1 milion de frigidere pe an, pentru a deservi atât piaţa României, cât şi cea internaţională.

Grupul Haier anunţă startul producţiei în prima sa fabrică de frigidere din Uniunea Europeană, Haier Tech România. Fabrica produce frigidere, atât încorporabile, cât şi cele standard, pentru cele 3 mărci ale Haier Europe – Candy, Hoover şi Haier.

Haier Tech se află în Parcul Industrial Allianso din Ariceştii Rahtivani, în apropiere de Ploieşti, unde în 2021 a început producţia celor mai bune frigidere din clasă, concepute cu un accent pe conectivitate, conservare şi consum redus de energie.

Cu o investiţie de peste 70 de milioane de euro, fabrica dispune de cele mai recente inovaţii cu tehnologie IoT (Internetul lucrurilor), Industry 4.0 şi acoperă o suprafaţă de 63.000 mp. Este echipată cu două linii de producţie, are în prezent peste 800 de angajaţi care sunt susţinuţi de roboţi şi utilaje de ultimă generaţie.

Haier Tech va avea o capacitate de producţie de peste 1 milion de frigidere pe an, pentru a deservi atât piaţa locală, cât şi cea internaţională, reprezentând astfel cel mai mare centru de refrigerare pentru export în Europa al Haier.

“Sunt extrem de onorat şi mândru că în ciuda tuturor provocărilor şi a schimbărilor nefavorabile, echipele noastre au reuşit să livreze la timp proiectul şi să atingă acest moment important pentru Haier în Europa. România şi parcul industrial modern din Ploieşti au fost cea mai bună alegere pentru Haier datorită poziţiei geografice în regiune,  a infrastructurii şi avantajelor lanţului de aprovizionare. Prima unitate de producţie de frigidere din UE ne va permite să ne scurtăm logistica şi timpul de lansare pe piaţă, în conformitate cu misiunea noastră, distanţa zero faţă de consumatori, şi viziunea de a fi prima alegere a consumatorilor pentru locuinţe inteligente”, a menţionat Yannick Fierling, CEO al Haier, într-un comunicat citat de News.ro.

Fabrica din România este o fabrică de primă clasă, dotată cu procese de producţie premium, datorită capacităţilor avansate de cercetare şi dezvoltare, de producţie şi expertiză a Haier. Dispune de platforma COSMOPlat a companiei, prima platformă industrială de internet din lume care permite participarea utilizatorilor la întregul proces şi personalizarea în masă centrată pe experienţa consumatorului. Platforma - care a fost promovată şi replicată în afara Chinei în diferite industrii din întreaga lume - invită clienţii să se implice la fiecare pas pentru a putea furniza produse şi servicii care corespund cel mai bine nevoilor acestora.

Haier Tech va deservi consumatorii de pe piaţa europeană şi va reprezenta un pilon strategic în aspiraţiile companiei de a-şi consolida poziţia de lider pe segmentul de refrigerare la nivel mondial. De asemenea, implementarea acestei fabrici în România demonstrează planurile companiei de a continua să extindă liniile de producţie pentru a creşte semnificativ atât a capacităţii de refrigerare cât şi, potenţial, a altor categorii de produse.

“HaierTech este o fabrică modernă de frigidere care oferă oportunităţi excelente pentru România şi pentru Haier. Specialiştii cu experienţă şi tinerii aflaţi la început de carieră  au acum şansa de a participa direct la punerea în funcţiune a unei fabrici de ultimă generaţie, industry 4.0, care produce cele mai moderne frigidere. Fabrica Haier Tech a primit un transfer valoros de tehnologie de la Haier Group. Ne propunem să finalizăm recrutările şi să lucrăm cu echipa la capacitate maximă la începutul anului 2022”, a menţionat  Irinel Badea, director general la Haier Tech.

Haier Europe face parte din Haier Smart Home Group, compania numărul unu la nivel global în domeniul electrocasnicelor mari. Listată în Shanghai (600690.SH), Frankfurt (690D.DE) şi Hong Kong (06690.HK), Haier Smart Home este prezent pe 5 continente, cu 14 centre de cercetare şi dezvoltare, 122 fabrici de producţie şi aproximativ 100.000 de angajaţi. Compania a realizat venituri globale de aproximativ 26,5 miliarde de euro în 2020 şi are o forţă de vânzări globală în peste 160 de ţări. Viziunea Haier este de a deveni lider global în Internetul lucrurilor (IoT), oferind locuinţelor din întreaga lume soluţii inteligente.

Parallax

Vizualizari
2050
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri