Raluca Abrihan

Achiziție în IT-ul românesc: O firmă de software din Cluj, cumpărată de grupul de outsourcing Webhelp

Thumbnail

Firma IT clujeană PitechPlus, care dezvoltă și implementează soluții software personalizate, controlată de antreprenorul Bogdan Herea, a fost cumpărată de compania franceză de outsourcing Webhelp.

PitechPlus este o firmă românească ce proiectează, dezvoltă și implementează soluții software personalizate, destinate, în special, digitalizării proceselor de vânzare și a automatizării proceselor, fondată la Cluj, în 2006.În prezent, compania are 270 de angajați în birourile din Cluj-Napoca și Târgu-Mureș și este prezentă la nivel global prin echipele sale de vânzări din Franța, Elveția, Germania, Marea Britanie, Statele Unite și Belgia.

"Această achiziție se înscrie în strategia grupului Webhelp de a-și consolida serviciile ce au la bază tehnologia, destinate sprijinirii clienților în implementarea strategiei lor de transformare digitală, printr-o ofertă de soluții personalizate, ce combină managementul relației cu clienții, inteligența artificială și automatizarea", se anunţă în comunicatul transmis de companie.

PitechPlus își va păstra actuala structură de management: Bogdan Herea, fondatorul, va rămâne la conducerea companiei cu sediul central în Cluj Napoca (România).

Webhelp este un partener ce furnizează o gamă extinsă de servicii, care include de la soluții de customer experience, moderare social media, până la managementul plăților.

Compania avea o cifră de afaceri de 1,4 miliarde de euro, în 2018, realizată de o echipă de 50.000 de angajați ce își desfășoară activitatea, în peste 140 de centre de operațiuni din 36 de țări, dintre care circa 2.000 în România.

Începând cu martie 2016, Webhelp este deținut de echipa sa de management și de KKR, fond global de investiții, lider în domeniu.

În prezent, Webhelp se află în faza finală a tranzacției cu GBL (Groupe Bruxelles Lambert), în calitate de nou acționar, ce urmează să înlocuiască KKR iar închiderea tranzacției este așteptată să fie anunțată înainte de sfârșitul anului, după obținerea autorizațiilor de reglementare necesare.

Din 2014, PitechPlus dezvoltă produse proprii pentru piețele internaționale, precum: Younify (plăți și managementul documentelor), PARKING+PLUS (servicii de parcare inteligentă), FastOrder (aplicație pentru precomanda și ridicarea comenzilor de mâncare în restaurante).

Anul trecut, PitechPlus a cumpărat un furnizor român al soluțiilor de comerț online de pe platforma americană Magento.

 

 

Parallax

Vizualizari
2714
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri