Claudiu Zamfir

Patronii IMM români cer măsuri de stabilitate economică, în contextul agresiunii Rusiei asupra Ucrainei

Thumbnail

Patronii de firme mici și mijlocii din România, grupați în Consiliul Național al IMM-urilor, solicită oficial, joi, guvernanților măsuri de stabilitate economică în țară, în contextul agresiunii Rusiei asupra Ucrainei.

Joi, 24 februarie 2022, a avut loc ședința Biroului Permanent al CNIPMMR.

Boardul Consiliului IMM și-a afirmat „îngrijoararea cu privire la acțiunile din Ucraina și consecințele economice asupra IMM-urilor românești, solicitând necesitatea unui leadership profesionist, luarea unor decizii ferme pentru asigurarea stabilității economice și asumarea pozițiilor organizațiilor de IMM-uri”.

Astfel, în unanimitate, boardul CNIPMMR a hotărât următoarele:

1. Solicitarea publică adresată Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene de a se stabili departajarea solicitanţilor conform celor stabilite împreună cu mediul de afaceri, în cadrul consultărilor din 7 decembrie 2021, referitoare la ghidul solicitantului aferent măsurii 4.1.1. „Investiții în activități productive”, potrivit următoarelor criterii:

- ponderea echipamentului tehnologic din valoarea totală a proiectului;
- numărul locurilor de muncă nou create;
- data și ora depunerii proiectului.

2. Solicitarea publică adresată Ministerului Energiei de a elimina Criteriul 3- Utilizarea de către beneficiar, pentru consum propriu, a cel puțin 50% din volumul de energie electrică generat în cadrul proiectului din cadrul pct. 4.1.2 Evaluarea tehnico-economică a ofertei din cadrul Ghidului Specific CONDIȚII SPECIFICE DE ACCESARE A FINANȚĂRII DIN FONDURI EUROPENE AFERENTE PNRR - Sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie eoliană și solară, cu sau fără instalații de stocare integrate, exceptate de la notificarea ajutorului de stat.

Parallax

Vizualizari
518
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri