Claudiu Zamfir

Aproape jumătate dintre patronii IMM cred că angajații ar trebui să se întoarcă la muncă înainte de terminarea stării de urgență (sondaj online)

Thumbnail

Aproape jumătate dintre patronii de microîntreprinderi și firme mici și mijlocii care au răspuns la un chestionar online estimează că angajații trimiși acasă ar trebui să revină la muncă, în firme, înainte de terminarea stării de urgență.

La chestionarul derulat de Consilul Național al Întreprinderilor Mici și Mijlicii din România (CNIPMMR), 26,1% dintre patronii chestionați au răspuns că angajații ar trebui să revină la job la începutul lunii mai.

De asemenea, 22,1% dintre antreprenorii participanți la chestionar au spus că angajații ar trebui să se întoarcă în firme după Sărbătorile Pascale.

În schimb, 51,8% dintre patroni au menționat că angajații ar trebui să se reîntoarcă în unitate, pentru a relua activitatea economică, după încetarea stării de urgență.

Thumbnail

Reamintim că președintele Iohannis a prelungit starea de urgență până la jumătatea lunii mai 2020.

Antreprenorii chestionați  mai estimează că pot reintegra personalul la nivelul anterior crizei, astfel: 57,5% în maxim 3 luni, 20,4% în maxim 6 luni, 8,8% în maxim 9 luni, 8% în mai mult de un an și 5,3% în maxim 12 luni.

Totodată, mai mult de o treime dintre firme nu resimt deloc sau resimt în mică ori în foarte mică măsură efectele negative ale corona-crizei.

Astfel, la întrebarea “Cât de afectat sunteți de actuala criză?”, antreprenorii au răspuns în proporție de 35,8% că sunt afectați în foarte mare măsură, 28,3% că sunt afectați în mare măsură, 14,6% că nu sunt afectați, 12,4% că sunt afectați în mică măsură și 8,8% că sunt afectați în foarte mică măsură.

Thumbnail

Chestionarul online a fost derulat în perioada 14.04 – 21.04.2020. Antreprenorii respondenți au fost în proporţie de 63,3% de la microîntreprinderi, 19,9% de la întreprinderi mici, 10,1% întreprinderi mijlocii și 6,7% alte forme de organizare.

În ceea ce privește domeniul de activitate al respondenților, acesta este în proporție de 67,7% servicii, 17,3% comerț și 15% producție.

 

sondaj cnipmmr by Claudiu on Scribd

Parallax

Vizualizari
24997
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri