Claudiu Zamfir

OpenAI (ChatGPT) l-a luat în Consiliul de Administrație pe fostul director al serviciului american de informații NSA, generalul (r) Nakasone

Nakasone-NSA.jpg

Compania americană de inteligență artificială OpenAI, care a creat robotul conversațional ChatGPT, l-a cooptat ca membru al consiliului său de administrație pe generalul în retragere Paul M. Nakasone, fostul director al Agenției Naționale de Securitate (NSA), unul dintre cele mai puternice servicii de informații ale SUA.

Nakasone va intra și în Comitetul de siguranță și securitate al Consiliului de administrație al OpenAI, care formulează recomandări către întregul board al companiei, cu privire la deciziile importante de siguranță și securitate pentru toate proiectele și operațiunile firmei tech.

„Expert de top în domeniul securității cibernetice, numirea lui Nakasone reflectă angajamentul OpenAI față pentru siguranță și securitate și subliniază importanța tot mai mare a securității cibernetice pe măsură ce impactul tehnologiei de inteligență artificială  continuă să crească.

Pe măsură ce tehnologia IA devine mai puternică, pe calea către inteligența artificială generală (AGI), suntem mai rezistenți la amenințările de securitate cibernetică tot mai sofisticate.

Cunoștințele lui Nakasone vor contribui și la eforturile OpenAI de a înțelege mai bine modul în care inteligența artificială poate fi utilizată pentru a consolida securitatea cibernetică, prin detectare și reacție rapidă la amenințările asupra securității cibernetice. Credem că inteligența artificială are potențialul de a aduce beneficii semnificative în acest domeniu pentru multe instituții care sunt frecvent vizate de atacuri cibernetice, cum ar fi spitalele, școlile și instituțiile financiare” - susține OpenAI, într-un comunicat.

La rândul său, Paul Nakasone a declarat:

„Angajamentul OpenAI pentru misiunea sa se aliniază întocmai cu valorile și experiența mea în serviciul public. Aștept cu nerăbdare să contribui la eforturile OpenAI de a se asigura că inteligența artificială generală este sigură și benefică pentru oamenii din întreaga lume”.

General în retragere al armatei SUA, Paul M. Nakasone este prezentat de OpenAI drept „un expert de top în domeniul securității cibernetice”.

În vârstă de 60 de ani, Nakasone a condus, din mai 2018 până în februarie 2024, Agenția de Securitate Națională (NSA), din subordinea Pentagonului (ministerul apărării), NSA fiind considerată unul dintre cele mai puternice servicii de informații al SUA.

În cariera sa de ofițer al Armatei americane, gen. (ret.) Nakasone „a avut un rol esențial” și în crearea Comandamentului de securitate cibernetică al SUA (USCYBERCOM) și a fost „cel mai longeviv lider” al acestei structuri, menționează OpenAI, în comunicatul său.

De asemenea, el a „ocupat poziții de comandă și de stat major la toate nivelurile Armatei Statelor Unite, cu misiuni în unități cibernetice de elită în SUA, Coreea de Sud, Irak și Afganistan”, a adăugat OpenAI.

Parallax

Vizualizari
1108
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri