Adi Iacob

Primul ONG al comunităţii crypto din România: Statul pierde milioane de euro lunar. Vom trimite o scrisoare deschisă lui Mugur Isărescu

Thumbnail

Interesul pentru piața criptomonedelor și a tehnologiei blockchain este în creștere în România, astfel că a apărut și prima organizație non-guvernamentală care își propune să reprezinte aceste interese: United Blockchain Association din România (UBA – RO).

Organizația și-a început activitatea pe data de 22 martie, iar reprezentanții acesteia spun că United Blockchain Association are ca scop informarea corectă a publicului român, educarea acestuia, dar și oferirea de instrumente necesare pentru a investi în siguranță, într-un climat legislativ prietenos.

Cei 3 membri fondatori sunt:

  • Președinte: Andrei Stănică, antreprenor în fonduri europene, construcții, IT și mai nou, agricultură și investitor în criptomonede. De asemenea, este vicepreședinte al ONG-ului Lumeacalumea
  • Vicepreședinte: Andrei Pipas, antreprenor în inginerie
  • Secretar general: Ruxandra Iane, consultant fonduri europene freelancer și specialist în egalitatea de șanse.

Reprezentanții UBA susțin că misiunea noii organizații este de a crea o platformă de dialog și dezbateri, care să aducă pe agenda publică tematica blockchain și cea a criptomonedelor.

Până în prezent, United Blockchain Association are pe lângă consiliul director, aproximativ 40 de membri, numărul lor fiind în creștere.

“Statul pierde milioane de euro lunar. Vom trimite o scrisoare deschisă lui Mugur Isărescu”

Reglementarea este foarte importantă, atât pentru cei din doemniu cât și pentru statul român, majoritatea oamenilor din lumea crypto, fie ca vorbim de ICO-uri, fie că vorbim de investitori sau platforme de schimb ori tranzacționare își doresc să poată plăti taxele statului român, momentan fiind obligați să plătească în țări precum Gibraltar, Malta sau Elveția. Sunt firme mari, care își aduc echipamentele de minning la noi în țară, pentru că avem infrastructura creată în energie verde și pretul relativ scăzut la curent, care nu vor plati taxe până la reglementare și vorbim aici de zeci de milioane de euro lunar pe care statul, adica noi românii, îi pierdem. De altfel, lumea crypto are nevoie de unitate, în primul rând este un domeniu virgin, orice informație pe care o împărtășim între noi, aduce plus valoare. Sunt zeci, poate sute de grupuri create pe facebook, instagram, telegram și whatsapp. Trebuie să învățăm să fim organizați și să creștem gradul de colaborare, măcar în acest domeniu de nișă, unde se regăsesc persoane cu viziune, a afirmat Andrei Stănică, pentru StartupCafe.ro.

Întrebat dacă au luat legătura cu instituții din domeniul financiar (ANAF, BNR), președintele ONG-ului a afirmat: Este clar unul dintre obiectivele noastre. Mâine o să trimitem o scrisoare deschisă domnului guvernator Mugur Isarescu, prin care o să-l rugam să ne explice de ce este reticient cu privire la acest domeniu, când președintele Băncii Europene Centrale a cerut summitului G20 reglementarea, admițând că în curând băncile vor deține/tranzacționa bitcoin, iar șefa FMI, Christine Lagarde, a spus într-un interviu recent, că reglementarea este inevitabilă.

Citește și FMI: Autoritățile ar trebui să urmărească criptomonedele cu propria lor tehnologie. Pot "lupta contra focului cu foc”

Cum a fost primită vestea lansării organizației în comunitatea crypto din România

Neașteptat de pozitiv, am fost primiți cu brațele deschise, inițiativele noastre au rolul de a ajuta lumea crypto, dar și statul român. Odata reglementat, românii o să poată să-și lanseze propriile monede virtuale, plătind taxele aferente statului român, investitorii în monede vor avea posibilitatea de a-și schimba banii din criptomenede, in lei, platind și impozitul pe profit aferent. Suntem atât de dedicați planurilor noastre, încât ședințele durează și 5-6 ore. Cred foarte tare în necesitatea UBA și sperăm că în curand, primele efecte să fie remarcate, a declarat președintele UBA pentru StartupCafe.ro.

Parteneriate

Deja suntem în contact cu câteva dintre organizațiile din statele europene și ne dorim să încheiem parteneriate. În aproape orice țară civilizată s-a deschis un astfel de ONG, care să reprezinte vocea cetățenilor și care este în contact cu autoritățile statului. Astăzi am descoperit că până și în Kenya și Indonezia s-au deschis ONG-uri pe tema blockchain, a menționat Andrei Stănică.

Președintele organizației a precizat că UBA este partener cu The Mine, unul dintre primele ICO-uri românești și LDV Bank, primul proiect de crypto-banking din România. Suntem fericiți să îi avem în echipă încă de la lansarea ONG-ului. Ne susținem și informam reciproc, ne consultam în problemele pe care le întampinăm, luăm împreună deciziile importante pentru viitorul UBA, cei doi făcand parte din consiliul director. Ne dorim sa coagulăm și celelalte ICO-uri românești, platforme de tranzacționare sau de schimb, adica actorii mari din acest domeniu, a afirmat Andrei Stănică pentru StartupCafe.ro.

Conform Ernst and Young există deja 26 de ICO-uri (Inițial Coin Offering) românești, care sunt înființate și plătesc taxe în țări care au început reglementarea, precum Austria, Estonia, Gibraltar sau Malta.

Citește și Analiză EY: Riscuri mari pe piața ofertelor inițiale de criptomonede - 26 de ICO-uri lansate în România doar în 2018

 

 

Parallax

Vizualizari
4509
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Buna seara,ce va pot spune domnilor si doamnelor este ca sunteti unul din multele exemple ca s-a deviat de la adevarata viziune a creatorilor monedei virtulale Bitcoin (Satoshi Nakamoto),moneda a fost creata pentru ca orice persoana din intreaga lume sa aiba putere deplina asupra banilor lor,sa fie comisioane mult mai reduse decat a bancilor care ne controleaza in prezent banii.Bitcoin a fost creat pentru ca orice muncitor de rand sa poata sa trimita bani familiei fara taxele uriase percepute de banci.Bitcoin a fost creat pentru ca orice om sa aiba dreptul la tranzactii private ,nu urmarite de guvern.Dumneavoastra Domnilor si Doamnelor incercati sa faceti exact opusul,sa centralizati si sa reglementari si aceasta metoda de plata .Statul sa aiba din nou putere asupra fondurilor noastre.Orice om care doreste sa investeasca in Criptomonede ar trebui sa se informeze inainte de toate riscurile si sa nu investeasca mai mult decat este dispus sa piarda. Parerea mea si este doar parerea mea e ca ce faceti este voi este gresit si imoral ,in plus toata treaba pe care o faceti imi suna putin a "Ponzi scheme" (piramidala).Multumesc si o seara buna .

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri