Adi Iacob

Nike cumpără un startup tech susținut de șeful Amazon și cofondatorul YouTube

Thumbnail

Producătorul american de îmbrăcăminte și încălțăminte sport Nike a cumpărat TraceMe, o platformă dedicată fanilor sportului, susținut de investitori precum CEO-ul Amazon — Jeff Bezos, cofondatorul YouTube — Chad Hurley și cofondatorul Alibaba — Joe Tsai.

TraceMe era inițial o aplicație care permitea fanilor să interacționeze cu sportivi și alte celebrități, înainte de deveni un serviciu numit Tally — o platformă pe care fanii o pot folosi pentru a prezice ce se va întâmpla în timpul evenimentelor sportive live, iar datele pot fi afișate în timpul emisiunilor TV live și pe platforme de social media, iar brandurile partenere pot oferi premii utilizatorilor, scrie GeekWire.

TraceMe a fost inițial fondat de Russell Wilson, fost jucător la echipa de fotbal american Seattle Seahawks. Startup-ul a strâns aproximativ 9 milioane de dolari de la investitori precum Bezos Expeditions (fondul de investiții al șefului Amazon - Jeff Bezos) cofondatorul YouTube — Chad Hurley, cofondatorul Alibaba — Joe Tsai și fondul de investiții Madrona Venture Group. Compania a fost evaluată ultima dată în 2017, la 60 de milioane de dolari, scrie TechCrunch.

„Nike a achiziționat TraceMe pentru a ajuta strategia de conținut a companiei pe platformele deținute de Nike”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei, citat de TechCrunch.

Nu este prima oară când Nike se implică în idustria tech: compania a colaborat în trecut cu Apple pentru a dezvolta aplicații pentru dispozitivele producătorului de iPhone-uri. 

De asemenea, nu este nici prima oară când producătorul american de îmbrăcăminte și încălțăminte sport cumpără un start-up de tehnologie:

  • În aprilie 2018, Nike a cumpărat Invertex, un startup care folosește algoritmi de inteligență artificială și imagistica 3D pentru a analiza picioarele consumatorilor pentru ca apoi să le sugereze modele și dimensiuni de încălțăminte. 

Citește și Nike cumpără un start-up care scanează picioarele utilizatorilor și sugerează produse

  • În vara acestui an, Nike a cumpărat un startup-ul IT Celect, care folosește știința datelor și ingineria software pentru a prezice ce vor cumpăra mai mult consumatorii.

Citește și Nike a mai cumpărat un startup IT
 

Parallax

Vizualizari
479
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri