Raluca Abrihan

Firmele din România pot aduce mai mulţi muncitori din afara UE

Thumbnail

Guvernul a aprobat suplimentarea cu 10.000 a contingentului pe tipuri de lucrători nou-admişi pe piaţa forţei de muncă din România, în urma solicitărilor repetate ale reprezentanților mediului de afaceri. Firmele vor putea aduce în total, în acest an, 30.000 de lucrători din afara Uniunii Europene.

Decizia de suplimentare a contingentului a fost adoptată după ce, în primele opt luni ale  anului 2019, numărul de avize de muncă/detașare eliberate a crescut cu peste 165% față de prima jumătate a anului trecut, anunţă Ministerul Muncii.

Din informațiile transmise de către Inspectoratul General pentru Imigrări, în perioada 1 ianuarie – 23 august 2019 au fost înregistrate 19.173 cereri pentru eliberarea avizului de angajare/detașare în muncă, au fost eliberate 16.540, respinse 818, iar 1.884 se află în lucru.

Cele mai multe avize au fost eliberate pentru lucrătorii permanenți, lucrători detașați și pentru cei înalt calificați.

”Reprezentanții mediului de afaceri ne-au atras atenția asupra faptului că peste 60.000 de locuri de muncă rămân constant neocupate. În urma solicitărilor repetate primite din zona mediului de afaceri, Guvernul a decis să suplimenteze numărul de lucrători străini nou-admiși pe piața forței de muncă, pentru a sprijini angajatorii”, a declarat ministrul Muncii și Justiției Sociale, Marius Budăi.

Contingentul de lucrători nou-admişi pe piaţa forţei de muncă se stabilește anual prin hotărâre a Guvernului, la propunerea Ministerului Muncii și Justiției Sociale. Prin Hotărârea de Guvern nr. 34/2019, contingentul aprobat inițial pentru acest an a fost de 20.000 de lucrători.

Parallax

Vizualizari
3836
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri