Raluca Abrihan

Fintech-ul britanic Monese, principalul competitor pentru Revolut, intră în România şi lansează conturi cu IBAN românesc

Thumbnail

Startup-ul Monese, cu sediul central în Marea Britanie, intră pe piaţa din România. Fintech-ul are funcţionalităţi similare cu Revolut, dar de săptămâna viitoare utilizatorii români vor avea conturi cu coduri IBAN emise de o bancă din România.

Noile conturi de RON de la Monese vin cu IBAN-uri românești și serviciu de relații cu clienții în limba română – amândouă fiind premiere pentru un serviciu de fintech internațional în România.

Cu Monese, clienții pot deschide un cont RON multi-valută, pot primi salarii, pot face transferuri gratuite către conturile de RON, EUR și GBP ale altor clienți Monese și pot face transferuri locale gratuite în RON.

Clienții care locuiesc în România vor putea folosi cardul lor Monese RON cu Apple Pay oriunde în lume este acceptat acest serviciu - explică reprezentanţii companiei.

IBAN-urile românești sunt oferite de Libra Internet Bank. Utilizatorii Monese RON vor putea primi salariile, face plăți locale, și cumpărături online.

Suntem foarte încântați să lansăm astăzi conturile pentru România. Decizia de a lansa acest serviciu în România ca parte din planul nostru de extindere a fost un lucru cât se poate de natural. Deja deservim sute de mii de clienți români în întreaga Europa, prin conturile noastre de EUR și GBP.

Știm că mulți dintre clienții noștri așteaptă deja cu mare interes lansarea conturilor Monese pentru România și își doresc o ofertă de servicii localizate, rapide și ușor de utilizat. Acești clienți sunt nemulțumiți de serviciile tradiționale bancare, care se adaptează prea greu la nevoile și stilul lor de viață.

Noi oferim o alternativă perfectă atât pentru românii din țară, cât și pentru cei din străinătate.”, spune Norris Koppel, fondator și CEO al Monese.

Toate conturile Monese RON oferă clienților cu IBAN-uri românești și:

 • Cardul de debit Mastercard contactless (taxă de livrare 19.95 lei pentru planul Simple sau livrare gratuită pentru primul card din planul Classic și livrare gratuită la orice card din planul Premium)

 • Transferuri gratuite și instante între conturile proprii de RON, EUR și GBP

 • Transferuri instante și gratuite între orice cont Monese la nivel global (în orice valută)

 • Top-up gratuit și instant (orice monedă)

 • Retrageri gratuite de la bancomate internaționale - începând de la 1.000 lei pe lună pentru planul tarifar Simple)

 • Alocație gratuită pentru cardul de valută - începând de la 10.000 lei/lună pentru planul tarifar Simple

 • Aplicația Monese și serviciu de relații cu clienții accesibile în 14 limbi, incluzând limba română

 • Apple Pay

 • Plăți recurente

 • Posibilitatea de blocare și deblocare a cardului din aplicația Monese

 • Notificări mobile instante pentru orice tranzacție (atunci când cheltui sau primești bani)

 • Extrase de cont la cerere ce pot fi ușor de exportat

 • Economisire prin serviciul Pușculițele Monese

Peste 2 milioane de oameni folosesc serviciile Monese. Spre deosebire de mulți dintre competitori, clienții Monese folosesc serviciul drept cont bancar principal – 70% din fondurile primite reprezintă venituri salariale.

Cardurile contactless Monese folosesc un design vertical, sunt albastre și au doar logo- urile Monese și Mastercard. Fiecare plan tarifar are propriul său design de card.

Cardurile orizontale cu cifrele în relief au fost construite pentru a fi compatibile cu tehnologii de citire de card care acum nu mai sunt în uz.

Detaliile cardului bancar sunt acum scrise pe verso-ul acestuia, departe de ochii străinilor, ceea ce aduce un plus de securitate cardurilor Monese - susţin reprezentanţii companiei.

Monese a fost lansat în 2015, în Marea Britanie şi este prezent în 31 de ţări.

Parallax

Vizualizari
13094
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri