Denisa Crăciun

Miliardarul ucrainean Rinat Akhmetov a cumpărat un parc eolian în județul Iași

parc eolian

Compania DTEK Renewables International, parte a grupului de DTEK, deținut de miliardarul ucrainean Rinat Akhmetov, a achiziționat o centrală eoliană cu o capacitate instalată de 60 MW în județul Iași.

Proiectul de parc eolian a fost achiziționat de la antreprenori locali care activează pe piața energiei regenerabile și este situat în satul Ruginoasa din Iași, a anunțat, luni, Wolf Theiss, care a oferit consultanță pentru DTEK.

Compania deținută de omul de afaceri ucrainean a instalat prima turbină eoliană - cu o capacitate de 6MW, cu un diametru de 162 de metri și o înălțime a butucului de 125 de metri - la centrala eoliană din satul Ruginoasa.

Zece turbine eoliene de 6 MW vor fi instalate până la sfârșitul anului 2023 în cadrul acestui proiect de energie regenerabilă. Centrala va avea o capacitate instalată totală de producție de 60 MW și, odată finalizată, va produce aproximativ 150.000 MWh de energie electrică anual, ceea ce reprezintă suficientă energie pentru a alimenta peste 43.000 de locuințe din România, reducând în același timp emisiile de CO2 cu 38.000 de tone pe an.

Proiectul a presupus accesarea unei linii de credit de 55.000.000 de euro de tip senior de la Kommunalkredit Austria AG.

Amintim că DTEK Renewables International, parte a grupului DTEK înființat în 2005 de miliardarul Rinat Akhmetov, a cumpărat în mai 2023 și o centrală fotovoltaică de la compania românească Finas Invest SRL, care are sediul în Cluj-Napoca și activează pe piața energiei regenerabile.

Fost angajator al lui Mircea Lucescu la echipa de fotbal Șahtior Donețk, Rinat Akhmetov are o avere estimată la 5,7 miliarde dolari, conform topului Forbes în timp real, omul de afaceri fiind considerat cel mai bogat ucrainean.

Parallax

Vizualizari
7834
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri