Denisa Crăciun

Investiție ucraineană în România: Miliardarul Rinat Akhmetov cumpără o centrală fotovoltaică din județul Mureș

panou solar

O companie ucraineană în domeniul energiei regenerabile achiziționează un proiect de energie regenerabilă de aproape 50 MW în România.

DTEK Renewables International, parte a grupului DTEK înființat în 2005 de miliardarul Rinat Akhmetov, achiziționează un proiect greenfield de la compania românească Finas Invest SRL, care are sediul în Cluj-Napoca și activează pe piața energiei regenerabile.

Fost angajator al lui Mircea Lucescu la echipa de fotbal Șahtior Donețk, Rinat Akhmetov are o avere estimată la 5,7 miliarde dolari, conform topului Forbes în timp real, omul de afaceri fiind considerat cel mai bogat din Ucraina.

Achiziția centralei fotovoltaice cu o capacitate instalată de 49,38 MW, situată în satul Glodeni, judeţul Mureş, a fost anunțată luni într-un comunicat transmis StartupCafe.ro de Wolf Theiss, care a consultat DTEK Renewables.

În 2021, Finas Invest SRL, companie clujeană înființată în 2002, care operează pe piaţa energiei verzi, a realizat o cifră de afaceri de 2,4 milioane lei și un profit net de aproape 1,4 milioane lei, având 3 angajați. 

La sfârșitul lui 2022, compania clujeană a devenit partener într-un joint venture cu investitorul privat de energie DTEK Renewables pentru a dezvolta mai multe proiecte de energie din surse regenerabile, în valoare de 150 milioane EUR, potrivit Profit.ro.

Parallax

Vizualizari
5693
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri