Adi Iacob

Fotbal și antreprenoriat: Messi și-a deschis magazin online, în colaborare cu sora lui Tommy Hilfiger

Thumbnail

Contractele de milioane de euro și acordurile cu marile branduri reprezintă o bună parte din câștigurile sportivilor de elită din lume. Înainte de începerea ultimului deceniu, Tiger Woods a fost singurul sportiv de pe planetă care a câștigat peste 80 de milioane de dolari pe parcursul unui an. Din 2010, zeci de sportivi ar putea face această afirmație. Jucătorul cu numărul 10 în echipa Barcelonei ― Lionel Messi  nu face excepție și chiar conduce topul celor mai bine plătiți fotbaliști, însă veniturile argentinianului nu provin doar din sport. Messi poate fi considerat și antreprenor după ce anul trecut și-a lansat propriul magazin online de îmbrăcăminte.

În urma unui parteneriat cu MGO ― o companie al cărei director de creație este sora lui Tommy Hilfiger ― Ginny Hilfiger, startul Barcelonei a lansat anul trecut Messi Store, un magazin online de unde fanii își pot cumpără haine și articole sportive care poartă brandul fotbalistului.

Colecția disponibilă pe The Messi Store e formată în principal din îmbrăcăminte pentru bărbați, dar va include și câteva articole pentru femei, potrivit lui Ginny Hilfiger, citată de WWD.com.

Ea a mai menționat că vor fi lansate noi produse în fiecare săptămână, dar acestea vor fi disponible într-un stoc limitat, însă dacă unele articole devin virale, acestea vor fi produse în cantități mai mari.

De asemenea, Ginny Hilfiger a mai spus că vor fi disponibile și unele produse cu autograful lui Messi, „astfel încât clientul norocos va primi o piesă semnată de Leo”.

În toamna anului trecut, brandul fotbalistului a colaborat cu casa de modă din Londra Richard James, precum și cu brandul englez de încălțăminte Tricker, pentru o colecție limitată, care a fost vândută la Santa Eulalia ― un magazin cunoscut din Barcelona, care a fost înființat în 1843.

Ginny Hilfiger a spus că ideea de a colabora cu Messi a apărut după o discuție cu directorul executiv al MGO, Maximiliano Ojeda, care este argentinian și pasionat de sport. 

"Leo este cel mai mare jucător de fotbal din lume și mai are mulți ani de jucat. De asemenea, este recunoscut la nivel global de toate tipurile de oameni, chiar și de persoanele care nu urmăresc fotbalul", a explicat Ginny Hilfiger.

Lionel Messi ocupă primul loc în topul celor mai bine plătiți fotbaliști din 2019, cu 127 de milioane de dolari încasați anul trecut, potrivit Forbes. Printre sponsorii sportivului din afara terenului se numără Adidas, Mastercard, Pepsi, producătorul de ceasuri Jacob & Co și Cirque du Soleil.

Jucătorul Barcelonei a filmat și un spot publicitar în care promovează Banca Transilvania, alături de Mastercard. În spotul publicitar, deţinătorul a şase Baloane de Aur face cumpărături, online și offline, pe care le plătește cu un card al băncii românești.

Cei mai bine plătiți sportivi al deceniului (2010-2020)

Nimeni nu a făcut mai mulți bani decât boxerul Floyd Mayweather, care a obținut 915 milioane de dolari în ultimii 10 ani, cu 115 milioane de dolari mai mult decât oricare alt sportiv. 

Locurile 2 și 3 din top sunt ocupate de rivalii Cristiano Ronaldo (cu 800 milioane dolari) și Lionel Messi (750 milioane dolari). Cei doi fotbaliști au împărțit între ei premiul pentru cel mai bun jucător al anului (Player of the year), câștigând de 11 ori în ultimii 12 ani, iar cluburile la care joacă le-au crescut salariile la sume uriașe. 

Messi a fost cel mai bine plătit sportiv din lume în 2019, cu 127 de milioane de dolari, grație celor 92 de milioane de dolari de la Barcelona. Totuși, Ronaldo a câștigat mai mulți bani în ultimii 10 ani (cumulat), cu ajutorul câștigurilor din contracte cu mari branduri ― principalul sponsor fiind Nike.

  • Locul 4: LeBron James, cu 680 milioane dolari
  • Locul 5: Roger Federer, cu 640 milioane dolari
  • Locul 6: Tiger Woods, cu 615 milioane dolari
  • Locul 7: Phil Mickelson, cu 480 milioane dolari
  • Locul 8: Manny Pacquiao, cu 435 milioane dolari
  • Locul 9: Kevin Durant, cu 425 milioane dolari
  • Locul 10: Lewis Hamilton, cu 400 milioane dolari
Parallax

Vizualizari
1237
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri