Denisa Crăciun

MedLife face o nouă achiziție. Preia pachetul majoritar al unei policlinici din Iași

Thumbnail

Sistemul medical privat MedLife, din România, achiziționează pachetul majoritar de acțiuni în proporție de 60% al Pro Life Clinics din Iași, companie care urmează să fie integrată în rețeaua Sfânta Maria.

Noua achiziție semnată de MedLife vine după ce grupul a anunțat luni că a cumpărat pachetul de 100% al companiei Life Med, care va fi integrată tot sub brandul Sfânta Maria.

Totodată, preluarea Pro Life Clinics reprezintă cea de-a 38 tranzacție derulată de grupul MedLife.

Pro Life Clinics activează de peste 13 ani pe piața de servicii medicale private din Iași și oferă servicii medicale de ambulator care integrează 19 specialități medicale: de la alergologie și imunologie clinică, dermatologie și cardiologie, la endocrinologie, imagistică medicală, medicină internă, neurologie și altele.

Pe lângă serviciile în regim de ambulatoriu, Pro Life Clinics furnizează și servicii în regim de spitalizare de zi, cu un număr de 27 de paturi, pentru specializările cardiologie, diabet, boli de nutriție și metabolism, endocrinologie, medicină internă, neurologie, reumatologie.

De asemenea, sunt disponibile în cadrul clinicii și alte tipuri de servicii medicale precum fișe medicale auto realizate în maximum 2 ore și fișe pentru permisul de port-armă.

Din 2013, Pro Life Clinics asigură prin intermediul medicilor psihiatri consultații și terapie persoanelor depedende de alcool, droguri și jocuri de noroc.

În 2021, cifra de afaceri a Pro Life Clinics a fost de 7,3 milioane lei, 77% din cifra de afaceri fiind reprezentată de servicii de ambulator, iar 23% de servicii de spitalizare de zi. Toate serviciile medicale sunt sub contract cu Casa de Asigurări de Sănătate Iași.

„Accelerăm consolidarea brandului Sfânta Maria printr-o nouă tranzacție ce are loc la doar 1 zi după achiziția integrală a Life Med. Venim către pacienții din zona Moldovei cu serviciile medicale integrate, ce acoperă o paletă largă de specialități medicale atât în ambulator, cât și prin spitalizare de zi. La Iași ne-am consolidate prezența adăugând în portofoliu de astăzi un nou partener capabil să asigure diagnostice corecte și tratamente la standarde europene”, a precizat Mihai Marcu, Președinte și CEO MedLife Group.  

Brandul medical Sfânta Maria a fost lansat în urmă cu 5 ani și a devenit una dintre cele mai importante rețele naționale de sănătate.

Aceasta operează pe piața serviciilor medicale cu peste 60 de unități medicale proprii, care au rezultat în urma proiectelor de achiziție și a dezvoltărilor organice, după cum urmează: 14 clinici, în Bucureşti, Bacău, Galati, Măgurele și Sibiu, 10 laboratoare, în Bucureşti, Brăila, Bacău, Craiova, Galați și Sibiu, precum şi peste 30 de puncte de recoltare. Totodată, Sfânta Maria este printre operatorii cu cea mai mare rețea proprie de medicină de familie.

Parallax

Vizualizari
484
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri