Adi Iacob

Finanțare de 2,2 miliarde de dolari pentru Waymo, divizia de mașini fără șofer de la Google

Thumbnail

Waymo, divizia de mașini fără șofer a Alphabet (Google), a anunțat că a obținut o rundă de finanțare (prima din afara companiei) de 2,25 miliarde de dolari. 

Această primă rundă de finanțare externă a companieia fost condusă de Silver Lake, Consiliul de Investiții al Planului de Pensii din Canada și Mubadala Investment Company, anunță reprezentanții Waymo pe blogul companiei. De asemenea, printre investitori s-a numărat și fondul de investiții Magna, Andreessen Horowitz, AutoNation și compania-mamă Alphabet.

"Am abordat mereu misiunea noastră ca o echipă sportivă, colaborând cu partenerii și furnizorii noștri și comunitățile pe care le servim (...) Astăzi extindem acestă echipă, adăugând investitori financiari și parteneri strategici importanți care aduc zeci de ani de experiență (...)

Cu aceste noi fonduri vom aprofunda investițiile noastre în oamenii noștri, în tehnologie și în operațiunile noastre, toate în sprijinul implementării «șoferului Waymo» (n.r. Waymo Driver) în întreaga lume", a explicat John Krafcik, directorul general al Waymo, pe blogul companiei.

Reprezentanții Waymo nu au anunțat la ce sumă este evaluată compania în prezent, în urma noilor investiții.

Startup-ul lansat în 2016 s-a numit inițiat Proiectul Google Car. În 2018, compania a lansat un serviciu de taxi autonom ― Waymo One - într-o zonă de aproximativ 160 km din Statele Unite (Arizona).

Parallax

Vizualizari
465
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri