Denisa Crăciun

Un mare lanț de săli de fitness din România cumpără două centre fitness din Pitești

Thumbnail

Un mare lanț de săli de fitness din România achiziționează două centre de fitness din Pitești, după ce în februarie 2022 scriam pe StartupCafe.ro că a preluat un centru din zona pieței Domenii din București.

Stay Fit Gym, considerat al doilea cel mai mare lanț de săli de fitness din România, după numărul de centre deschise, preia integral două centre de fitness deținute de Gym District în Pitești.

Este a doua tranzacție anunțată de lanțul de fitness după preluarea Neby Fitness în februarie anul acesta și tot a doua după intrarea Morphosis Capital, un fond de investiții susținut de Uniunea Europeană, în acționariatul companiei, în decembrie 2021.  

Compania fondată în anul 2012 de trei antreprenori români – Alexandru Lascăr (CEO), Marius Preodișteanu (Head of Expansion) și Laurențiu Lascăr (Director Operațional) - începe ușor să se extindă național, după ce a deschis 10 centre în București.

„Planul nostru de extindere pentru 2022 este în linie dreaptă, iar în următoarele luni ne dorim să inaugurăm până la zece centre proprii de fitness în București și în orașe cu peste 100.000 de locuitori. Primul oraș din provincie în care am decis să ne extindem este Pitești, iar achiziția Gym District, lider de piață local, ne va ajuta să ne poziționăm rapid ca prima alegere pentru oamenii activi din acest oraș. Potențialul de creștere și de dezvoltare pentru cele două centre achiziționate este imens, iar acest lucru este datorat și managementului foarte bun de până acum”, spune Alexandru Lascăr, CEO Stay Fit Gym.

El a mai spus că „în perioada următoare vom realiza o serie de investiții în cele două centre pentru a le încadra în standardele premium ale Stay Fit Gym și pentru a le oferi clienților serviciile foarte bune care caracterizează centrele noastre, la prețuri accesibile, la fel ca în București. Pentru următorii ani, vom rula cele două centre în Pitești, dar dacă va exista cerere din partea pieței, avem în vedere și deschiderea unui nou centru în acest oraș”. 

Cele două centre achiziționate de companie sunt situate în centrul comercial Trivale, respectiv în nordul orașului Pitești, în cartierul Gavana.

Locația din cadrul Trivale are o suprafață totală de 1.600 mp. Cel de-al doilea centru se întinde pe o suprafață de 1.000 mp.

În urma acestei tranzacții, Stay Fit Gym va prelua o bază de clienți de aproximativ 1.400 de membri, obiectivul companiei fiind să dubleze numărul acestora până la finalul anului 2022, conform comunicatului.

În perioada următoare, centrele de fitness vor intra într-un proces de renovare completă. Valoarea totală a investițiilor este de aproximativ 2 milioane de lei.

Centrele de fitness din Pitești reprezintă locațiile cu numărul 11 și 12 ale Stay Fit Gym.

Pentru 2022, compania vizează venituri de peste 15 milioane de lei și inaugurarea a zece centre de fitness în București și în orașe cu peste 100.000 de locuitori. În prezent, Stay Fit Gym se află în discuții de negociere pentru preluarea de cluburi în principalele orașe ale țării.

Parallax

Vizualizari
1327
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri