Denisa Crăciun

Un lanț de fitness din România, cumpărat de un fond de investiții susținut de UE, preia integral un centru fitness din București

Thumbnail

Un mare lanț de săli de fitness din România preia integral un centru fitness din zona pieței Domenii din București.

Este prima tranzacție de tip M&A realizată de lanțul de săli de fitness Stay Fit Gym după intrarea Morphosis Capital, un fond de investiții susținut de Uniunea Europeană, în acționariatul companiei, în decembrie 2021.  

Stay Fit Gym preia integral Neby Fitness, un centru din zona pieței Domenii din București și își extinde, astfel, prezența în Capitală.

„Obiectivul nostru comun cu Morphosis Capital este ca Stay Fit Gym să se dezvolte accelerat prin deschiderea de noi centre de fitness atât în București, dar și în alte orașe din România. Preluarea Neby Fitness face parte din planul nostru de extindere în capitală, în zone în care există o nevoie de centre de fitness moderne, dotate cu echipamente premium și condiții excelente de antrenament. Locația aleasă este una de tradiție, având o activitate de peste 15 ani și unde există un potențial ridicat de atragere de noi clienți din zonă. Odată cu finalizarea acestei tranzacții, vom investi aproximativ 0,75 milioane de lei în renovarea completă a centrului, pentru a fi în linie cu celelalte locații Stay Fit Gym. Pe perioada în care locația va fi închisă pentru lucrările de modernizare, clienții existenți ai Neby Fitness vor avea abonamentele suspendate și vor putea accesa gratuit orice alt centru Stay Fit Gym”, spune Alexandru Lascăr, CEO Stay Fit Gym.

Noul centru de fitness achiziționat de companie este cea de-a opta locație Stay Fit Gym, acesta urmând să fie integrat complet în rețeaua companiei. Antrenorii și personalul administrativ din cadrul centrului vor deveni parte a echipei Stay Fit Gym. În ceea ce privește, abonamentele clienților existenți, acestea vor fi transferate automat către Stay Fit Gym și vor fi valabile în toate centrele de fitness ale companiei.

Centrul de fitness Domenii va oferi clienților un spațiu de 800 de metri pătrați în care vor fi organizate clase de cycling, de grup și servicii clasice de fitness.

Cine este Stay Fit Gym

Fondată în anul 2012 de trei antreprenori români – Alexandru Lascăr (CEO), Marius Preodișteanu (Head of Expansion) și Laurențiu Lascăr (Director Operațional), Stay Fit Gym are în prezent o echipă formată din aproximativ 200 de angajați și colaboratori.

Compania operează opt centre deschise în București și oferă o gamă largă de servicii persoanelor care desfășoară activități fizice, precum clase de aerobic și antrenament funcțional, antrenor personal și saună. Toate cele opt centre de fitness sunt dotate cu echipamente de ultimă generație.

Pentru anul 2022, compania are în vedere venituri de peste 15 milioane de lei pe fondul unei creșteri a apetitului populației pentru adoptarea unui stil de viață sănătos prin menținerea unei stări fizice și psihice bune. De asemenea, anul acesta, cu sprijinul capitalului obținut de la Morphosis Capital, compania are în plan să inaugureze până la zece centre proprii de fitness în București și în orașe cu peste 100.000 de locuitori.           

Parallax

Vizualizari
3659
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri