Claudiu Zamfir

Magazinul Bucur Obor, cumpărat de un mare dezvoltator imobiliar. Suma trazacției

Thumbnail

Magazinul Bucur Obor, un fel de „mall” emblematic al Bucureștiului, rămas din perioada comunistă, a fost cumpărat majoritar de către un mare dezvoltator imobiliar, care a anunțat și suma tranzacției.

One United Properties, dezvoltator român ansambluri de locuințe și birouri, a finalizat marți, 8 februarie 2022,  achiziționarea pachetului majoritar de acțiuni al Bucur Obor S.A. În urma încheierii tranzacției, One United Properties deține controlul unic direct asupra BO Retail Invest S.R.L., care la rândul său deține pachetul majoritar de acțiuni la Bucur Obor S.A., societate listată pe Piața AeRO a Bursei de Valori București sub simbolul BUCU.

În noiembrie 2021, prin intermediul unui împrumut pus la dispoziție de One United Properties, BO Retail Invest S.R.L. a achiziționat 54,4351% din capitalul social al Bucur Obor S.A. contra unei sume de 64.935.000 lei (circa 13 milioane euro), la un preț de 8.918 lei per acțiune. Tranzacția a fost finalizată în data de 8 februarie 2022, ca urmare a autorizării de către Consiliul Concurenței din România, autorizare primită de One United Properties în data de 4 februarie 2022.

Achiziția BO Retail Invest S.R.L. de către One United Properties s-a realizat la valoare nominală.

„Suntem încântați să finalizăm tranzacția pentru pachetul majoritar al Bucur Obor. Bucur Obor are o istorie îndelungată de rentabilitate, dar, mai presus de toate, este o locație emblematică pentru București și pentru locuitorii săi. Așteptăm cu interes să integrăm performanțele companiei Bucur Obor în operațiunile consolidate ale One United Properties și, în consecință, să creăm valoare suplimentară pentru toate părțile interesate implicate”, a declarat Victor Capitanu, co-CEO One United Properties.

One United Properties urmărește astfel să-și crească ponderea profiturilor din chirii în profiturile totale ale companiei.

Centrul comercial Bucur Obor din București a fost deshis în anul 1975. Astăzi, acesta găzduiește magazine de toate dimensiunile, de la afaceri de familie și până la branduri internaționale consacrate. Compania a fost listată la Bursa de Valori București în iulie 1997.

One United Properties este considerat cel mai mare dezvoltator imobiliar listat la Bursa de Valori București (BVB). Acțiunile companiei au debutat la BVB în data de 12 iulie 2021, în urma unui IPO de succes, în cadrul căruia compania a atras 260 de milioane de lei pentru noi investiții imobiliare.

Începând cu data de 20 septembrie 2021, acțiunile ONE sunt incluse în indicele BET, acesta urmărind evoluția celor mai lichide 19 companii listate la Bursa de Valori București, iar începând cu 20 decembrie 2021, acțiunile ONE sunt incluse în indicele FTSE Global All Cap, care urmărește cele mai lichide acțiuni din lume.

Parallax

Vizualizari
38211
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri