Adi Iacob

Lime se retrage de pe 12 piețe și concediază 14% din angajați

Thumbnail

Compania care închiriază trotinete electrice - Lime, prezentă și în Romania, a anunțat că se va retrage din 12 piețe de pe glob, iar 100 de angajați vor fi restructurați. "Independența financiară este obiectivul nostru pentru 2020", a explicat Brad Bao, CEO-ul Lime.

Potrivit TechCrunch, Lime se retrage din Atlanta, Phoenix, San Diego, San Antonio, Linz, Bogotá, Buenos Aires, Montevideo, Lima, Puerto Vallarta, Rio de Janeiro și São Paulo.

„Suntem extrem de recunoscători pentru membrii echipei noastre, utilizatorii, juicerii și orașele care ne-au susținut și sperăm să reintroducem Lime în aceste comunități când va fi timpul potrivit”, a afirmat Brad Bao.

Nu este prima dată când Lime apelează la această strategie. Pe o perioadă de aproximativ un an, Lime s-a retras din cel puțin 11 piețe, în timp ce s-a lansat pe alte 69 de piețe noi. În comparație, între 2018 și 2019, rivalul Bird s-a retras din 38 de piețe și și-a lansat serviciile în alte 36 de noi zone.

Și echipa companiei va fi afectată. Lime a anunțat că 100 de angajați vor fi restructurați ― ceea ce reprezintă circa 14% din forța de muncă a startup-ului. Anul trecut, atât Bird cât și Lyft au concediat angajați din departamentele de micromobilitate. În luna martie, Bird a disponibilizat aproximativ 5% din forța de muncă. În mod similar, Lyft a concediat 50 de persoane din echipa sa de gestionare a serviciilor de închiriere de trotinete în martie.

După runda de finanțare de 310 milioane de dolari (condusă de Bain Capital) obținută de Lime în luna februarie a anului trecut, compania este evaluată la 2,4 miliarde de dolari.

Parallax

Vizualizari
11012
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri