Adi Iacob

Libra, moneda digitală a Facebook, ar putea avea un rival puternic dezvoltat de unul dintre cele mai mari exchange-uri de criptomonede

Thumbnail

Deși acum o lună, când a prezentat proiectul pentru o criptomonedă stabilă, globală, CEO-ul unuia dintre cele mai mari exchange-uri de monede digitale din — Binance — a menționat că "acest lucru ar trebui să ajute Libra". Acum, Binance poziționează în mod explicit proiectul său Venus ca o alternativă favorabilă autorităților la criptomoneda pe care Facebook plănuiește să o lanseze anul viitor.

"Accelerează adopția, da. Dominația, nu. Suntem întotdeauna fericiți să coexistăm. De fapt, acest lucru ar trebui să ajute Libra, dacă vă gândiți la asta", scria Changpeng Zhao, CEO-ul Binance, pe Twitter, pe 19 august.

În prezent, compania pare să fi adoptat o poziție mai dură față de Libra.

„Ați putea spune că este un răspuns la Libra sau puteți spune că este o alternativă la Libra. Aș spune că este ca un rival puternic al Libra”, a afirmat Samuel Lim, directorul de conformitate al Binance, pentru CoinDesk, în cadrul OECD Global Blockchain Policy Forum.

Lim a afirmat că el și echipa sa au purtat conversații cu reprezentanții băncilor centrale și autorităților de reglementare din țările în care compania plănuiește lansarea criptomonedei sale, care au declarat că sunt îngrijorați că, dacă va fi lansată Libra, ar putea pierde autoritatea asupra monedelor fiat. 

Guvernele țărilor în curs de dezvoltare sunt „cu siguranță îngrijorate” de Libra, a adăugat Lim.

„Unii spun «hai să încercăm», dar alții spun că «nu există nicio cale să las Libra în economia mea». Desigur, țările dezvoltate au puterea de a bloca Libra. Dar, țările în curs de dezvoltare nu au puterea financiară să spună că vor bloca o corporație atât de puternică", a afirmat reprezentantul Binance.

El a explicat că spre deosebire de criptomoneda dezvoltată de Facebook, controlul asupra Venus rămâne la dispoziția guvernului.

Mai exact, autoritățile decid lucruri precum câte monede digitale să fie emise sau ce rezervă de monede fiat trebuie să dețină în seifurile lor pentru a susține criptomoneda. Lim spune că  Binance este în acest caz un furnizor de tehnologie, oferind infrastructura necesară pentru crearea monedelor.

Parallax

Vizualizari
526
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri