Raluca Abrihan

Legea care prelungeşte perioada de obţinere a autorizaţiei pentru şoferii care “fac” Uber, Bolt, Clever sau Yango, promulgată de Preşedinte

Thumbnail

Lege care aprobă ordonanţa (49/2019) privind ridesharingul şi prelungeşte perioada de graţie în care şoferii care fac transport alternativ pot să obţină autorizaţiile necesare, până la 1 februarie a fost promulgată şi urmează să fie publicată în Monitorul Oficial.

Mai mulţi şoferi care făceau ridesharing şi nu aveau documentaţia necesara, au fost amendaţi în ultimele zile.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat joi, 7 noiembrie a.c. decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 49/2019 privind activitățile de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto (PL-x 406/01.10.2019) - arată un comunicat transmis de preşedinţie.

Legea mai aduce câteva modificări importante la ordonanţa de urgenţă adoptată în vară, iar printre acestea se numără şi plata taxei pentru platformele precum Uber, Bolt, Yango sau Clever, care vor achita taxa pentru avizul tehnic la Ministerul Comunicaţiilor la 24 de luni, în valoare de 100.000 lei. (în forma iniţială era de 50.000 lei, la 12 luni).

Şoferii care practică transport în sistem ridesharing aveau termen 1 noiembrie 2019 pentru a-și îndeplini obligația de a obține autorizaţia de transport alternativ.

Prin modificările adoptate de Parlament la această OUG, termenul pentru această obligație urmează să se prelungească până pe 1 februarie 2020.

De asemenea, copia conformă a autorizației pentru transportul alternativ se eliberează operatorului de transport alternativ autorizat numai pentru autoturismele deținute în proprietate, închiriere sau comodat.

 

 

Parallax

Vizualizari
814
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri