Adi Iacob

Kia și Hyundai investesc 110 milioane dolari într-un startup care produce mașini electrice

Thumbnail

Producătorii de automobile din Coreea de Sud ― Hyundai și Kia ― au anunțat o investiție de 110 milioane de dolari într-un startup britanic care produce mașini electrice.

Fondat în 2015, startup-ul Arrival a dezvoltat o dubiță cu aspect futurist pentru piața de livrări, scrie Reuters. Reprezentanții companiei cu sediul la Londra susțin că mașina construită de Arrival va avea o autonomie de aproximativ 480 km (300 mile).

Într-un comunicat de presă, Arrival a anunțat că va colabora cu Hyundai și Kia pentru a dezvolta o varietate de vehicule electrice, inclusiv automobile pentru companiile de logistică, servicii de ride-hailing, on-demand și transport de tip navetă.

Reprezentanții Arrival susțin că prototipurile startup-ului sunt testate în prezent de companii din domeniul logisticii precum Royal Mail, DHL și UPS.

Aceste vehicule vor fi construite pe platforma modulară a vehiculului ― de tip „skateboard”, similară conceptului dezvoltat de startup-ul american Rivian.

Rivian este susținut de Ford și Amazon și are un contract pentru construcția a 100.000 de dubițe electrice pentru compania de e-commerce. De asemenea, Amazon a condus o rundă de finanțare de 700 milioane dolari pentru Rivian, în februarie 2019.

Hyundai și Kia au mai investit anul trecut 89 milioane dolari în Rimac Automobili, un producător de supercaruri electrice din Croația, apărut pe piață în urmă cu 9 ani. Rimac Automobili este susținută și de Porsche.
 

Parallax

Vizualizari
914
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri