Claudiu Zamfir

Platforma Kahoot! cumpără un startup de telemuncă, pentru cel puțin 26 milioane dolari

Thumbnail

Platforma online Kahoot!, folosită și în școlile și universitățile românești la organizarea de concursuri de întrebări și răspunsuri, a anunțat, miercuri, că achiziționează un startup danez care dezvoltă o tehnologie de colaborare utilizată de firmele cu angajați în regim de telemuncă.

Norvegienii de la Kahoot! preiau în întregime Actimo, la o valoare estimată între 26 și 33 de milioane de dolari, în funcție de o serie de rezultate așteptate de la startup-ul danez.

În cei 8 ani de existență, Actimo a obținut investiții de 3,3 milioane de dolari, conform Crunhbase.com. Startup-ul danez a dezvoltat o platformă de comunicare și colaborare mobile workspace, folosită de firmele care lucrează cu angajați remote, o soluție tehnologică a cărei utilitate se vede mai ales în această perioadă în care pandemia coronavirus COVID-19 a determinat multe companii să lucreze în regim de telemuncă, pentru a evita deplasarea angajaților la birouri. Actimo a fost fondat în anul 2012, la Copenhaga, de Anders Moefelt, Eske Gunge și Frederik Hannibal.

De partea cealaltă, aplicația de Kahoot! este tot mai populară și în rândul profesorilor din România, care organizează ad-hoc concursuri cu variante de răspuns, iar elevii sau studenții își folosesc telefoanele mobile pentru a alege varianta corectă. La final, platforma face punctajul și clasamentul în funcție de răspunsurile corecte și de viteza respondenților.

Fondată în anul 2013, în Norvegia, de Johan Brand, Jamie Brooker și Morten Versvik, aplicația de quiz-uri este folosită în special în educație, dar și în companii, mai ales în zona de formare profesională și resurse umane. În cei 7 ani de existență, Kahoot! a obținut runde de investiții de 110 milioane de dolari, ajungând, în iunie 2020, să fie evaluată la 1,4 miliarde de dolari. În prezent, compania este listată pe Merkur Market, piața alternativă de tranzacționare a Bursei de la Oslo.

Parallax

Vizualizari
480
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri