Raluca Abrihan

Șeful Twitter și rapperul Jay-Z investesc peste 23 de milioane dolari într-un fond de dezvoltare a Bitcoin

Thumbnail

Directorul executiv al Twitter, Jack Dorsey, a anunțat un parteneriat cu artistul Jay-Z pentru a lansa un fond de dezvoltare a Bitcoin, care se va concentra pe dezvoltarea criptomonedei în India și Africa. Fondul numit ₿trust este finanțat cu o investiție inițială de 500 de bitcoin, adică aproximativ 23,6 milioane de dolari, scrie BusinessInsider.

Bitcoin a atins vineri un nou record, tranzacționându-se cu peste 48.000 de dolari per critomonedă, în creștere cu aproximativ 24% în ultima săptămână. O majorare de circa 7% a venit după ce Elon Musk a publicat joi o referință criptică la Lord of the Rings, Dogecoin și bitcoin.

Jay-Z și Dorsey sunt în căutare de membri ai consiliului de administrație al fondului, care are misiunea de a „face din bitcoin moneda internetului”, conform anunțului de recrutare.

Una dintre firmele lui Dorsey a investit în octombrie anul trecut aproximativ 50 de milioane de dolari în bitcoin, cumpărând aproximativ 5.000 de bitcoin. El a scris de multe ori despre criptomonedă, inclusiv în timpul sandalului legat de contul Twitter al președintelui Donald Trump.

Tesla a cumpărat recent Bitcoin de 1,5 miliarde de dolari și anunță că în viitor ar putea accepta plăți cu această criptomonedă. Compania fondată de Elon Musk este cea mai mare firmă listată la bursă care investește în Bitcoin, iar antreprenorul a făcut adesea afirmații legate de această criptomonedă, care au dus la importante fluctuații de preț.

Elon Musk, fondatorul Tesla, a comentat adesea cu privire la piața criptomonedelor, inclusiv Bitcoin și mai recent cu privire la Dogecoin. Comentariile sale au fost văzute ca alimentând volatilitatea în criptomonedelor. Musk a făcut recent pe Twitter un sondaj despre Dogecoin.

Parallax

Vizualizari
1862
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri