Denisa Crăciun

Italia blochează ChatGPT

OpenAI

„Robotul” conversațional ChatGPT, lansat de laboratorul de inteligență artificială OpenAI, a fost blocat în Italia, potrivit The Independent.

Autoritatea italiană pentru protecția datelor a declarat, vineri, că serviciul bazat pe inteligență artificială ar fi încălcat confidențialitatea datelor utilizatorilor, drept urmare va bloca imediat accesul acestora la chatbot și va investiga compania-mamă a ChatGPT.

Autoritatea susține într-un comunicat de presă că chatbotul a „suferit pe 20 martie o pierdere de date privind conversaţiile utilizatorilor şi informaţiile aferente plăţilor făcute de abonaţii la serviciul său cu plată”, potrivit Euronews

Decizia de a interzice accesul userilor la ChatGPT este una temporară, până când laboratorul de AI va respecta Regulamentul general privind protecția datelor (GDPR), conform Politico.

Recent, Elon Musk, un grup de experţi în inteligenţă artificială şi de directori din industrie au cerut într-o scrisoare deschisă o pauză de şase luni în antrenarea unor sisteme mai puternice decât modelul GPT-4, recent lansat de OpenAI, invocând potenţiale riscuri pentru societate şi umanitate.

Vineri, creatorul ChatGPT s-a confruntat cu o nouă plângere la Comisia Federală pentru Comerţ, care îndeamnă agenţia să investigheze grupul şi să suspende lansările instrumentelor AI generative, inclusiv cea mai recentă versiune a popularului chatbot. 

OpenAI a lansat „robotul” software ChatGPT (Generative Pre-trained Transformer) în noiembrie 2022.

Parallax

Vizualizari
1482
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri