Redacția StartupCafe.ro

OpenAI se confruntă cu o nouă plângere la Comisia Federală pentru Comerţ din SUA, care îndeamnă agenţia să suspende lansările ChatGPT

OpenAI

OpenAI se confruntă cu o nouă plângere la Comisia Federală pentru Comerţ, care îndeamnă agenţia să investigheze grupul şi să suspende lansările instrumentelor AI generative, inclusiv cea mai recentă versiune a popularei ChatGPT, potrivit News.ro care citează CNBC. 

Plângerea, făcută publică joi de grupul de cercetare nonprofit Center for AI and Digital Policy, acuză OpenAI de încălcarea Secţiunii 5 din Legea FTC, care interzice practicile comerciale neloiale şi înşelătoare, şi îndrumările agenţiei pentru produsele AI.

CAIDP numeşte GPT-4 „părtinitoare, înşelătoare şi un risc pentru confidenţialitate şi siguranţa publică”.

Grupul spune că modelul lingvistic nu îndeplineşte standardele agenţiei pentru ca AI să fie ”transparentă, explicabilă, corectă şi solidă din punct de vedere empiric, încurajând în acelaşi timp responsabilitatea”.

Grupul doreşte ca FTC să solicite ca OpenAI să stabilească o modalitate de a evalua în mod independent produsele GPT înainte ca acestea să fie implementate în viitor.

De asemenea, doreşte ca FTC să creeze un sistem public de raportare a incidentelor pentru GPT-4 similar cu sistemele sale de raportare a fraudei împotriva consumatorilor.

De asemenea, doreşte ca agenţia să preia o iniţiativă de reglementare pentru a crea standarde pentru produsele AI generative.

Preşedintele CAIDP, Marc Rotenberg, a semnat o scrisoare deschisă publicată miercuri, care solicită o pauză de cel puţin şase luni privind ”antrenarea sistemelor AI mai puternice decât GPT-4”.

CEO-ul Tesla, Elon Musk, care a co-fondat OpenAI, şi co-fondatorul Apple, Steve Wozniak, se numără printre ceilalţi semnatari.

OpenAI nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii. FTC a refuzat să comenteze.

Parallax

Vizualizari
482
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.59
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.88

publishing: 3.12

expertise: 0.08

rating: 1.59

Articole publicate : 581
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri