Redacția StartupCafe.ro

De ce doar iPhone 15 Pro va primi funcții de inteligență artificială – explicațiile Apple

iphone 15 pro

Apple a spus care este motivul pentru care noile funcții de inteligență artificială ale companiei vor fi disponibile doar pe cele mai scumpe modele din seria iPhone 15.

La evenimentul WWDC 2024, Apple a prezentat o serie de funcţii de IA pe care le va introduce pe smartphone-uri şi pe celelalte produse ale companiei începând din toamnă, când va lansa iOS 18.

Tot atunci s-a aflat că doar două modele dintre toate iPhone-urile care există în prezent vor beneficia de aceste funcţii: iPhone 15 Pro şi iPhone 15 Pro Max, adică cele mai scumpe şi mai puternice modele ale celei mai recente serii, potrivit News.ro.

Conform lui John Giannandrea, cel care se ocupă de eforturile Apple în zona inteligenţei artificiale, este o chestiune ce ţine de puterea de procesare şi de memoria disponibilă.

Acesta explică, într-un interviu pentru Daring Fireball, că IA-ul are nevoie de foarte multă putere de calcul, care implică un procesor rapid şi suficient de multă şi de rapidă memorie RAM. Teoretic, IA-ul ar putea fi implementat şi pe smartphone-urile mai vechi, însă ar funcţiona foarte încet.

Cele două modele iPhone 15 Pro beneficiază de un Neural Engine cu 16 nuclee, care face parte din chipset-ul A17 Pro. Acesta poate realiza aproape 35 de trilioane de operaţiuni pe secundă, aproximativ dublu faţă de vechiul A16.

Cât despre memorie, Apple a fost criticată de-a lungul timpului că nu pune suficient RAM pe iPhone, iar acum, acest aspect a ajuns să stea în calea implementării modelelor lingvistice.

Parallax

Vizualizari
237
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.594
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.96

publishing: 3.09

expertise: 0.08

rating: 1.594

Articole publicate : 1, 033
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri