Claudiu Zamfir

Investitorii germani, invitați în România să facă baterii pentru mașini electrice

Thumbnail

Ambasadorul României la Berlin i-a invitat miercuri pe investitorii germani să ridice în România o fabrică de baterii pentru mașini electrice, în condițiile în care țara noastră dispune de rezerve strategice de cadmiu și litiu, două metale folosite în această industrie.

Într-o discuție online cu investitorii membri ai Camerei de Comerț și Industrie Germane în România (AHK), Emil Hurezeanu a invocat și posibilitatea ca Volkswagen să se reorienteze spre România ca destinație pentru o fabrică după ce gigantul auto a renunțat la intenția de a mai investi în Turcia:

  • „Am niște informații legate de felul în care colegii germani din Ministerul Economiei văd noutățile în cooperarea dintre noi de acum înainte. Când e vorba de transformarea Dunării într-un canal al circulației verzi, cu remorchere, cu șlepuri care să funcționeze pe bază de hidrogen. România are resurse mari - naționale, strategice, ale statului - de cadmiu și litiu, care sunt elemente principale în construcția de baterii.  
  • Dacă Germania se orientează spre Bolivia când e vorba de piața de baterii, de care are atâta nevoie în industria automobilelor, dacă România nu mai este după Turcia în ceea ce sperăm noi o opțiune pentru o investiție Volkswagen la Arad sau în altă parte, atunci un potențial de fabricație de baterii în România, mai ales că avem și resursele necesare în rezerva strategică a statului, poate fi una dintre idei.
  • Fabrica (Tesla - n.r.) din Brandenburg încă nu e gata. S-ar putea să producem noi înainte baterii pentru Volkswagen decât să producă americanul Tesla în acordurile Concertelor Brandenburgice”.

Reamintim că Volkswagen ar fi luat în calcul construcția unei fabrici de 1,3 miliarde de euro în Turcia, România, Bulgaria sau Serbia. La un moment dat, nemții ar fi ales Turcia pentru investiție, dar până la urmă au renunțat la destinația aceasta după intervențiile militare ale administrației Erdogan în Siria.

----

Citește și:

Parallax

Vizualizari
3784
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri