Claudiu Zamfir

Northvolt a obținut o finanțare de 600 milioane dolari, cu participarea fondatorului Spotify

Thumbnail

Startup-ul suedez Northvolt a obținut, marți, o nouă finanțare, de 600 de milioane de dolari, cu participarea fondatorului și CEO-ului aplicației Spotify, Daniel Ek, pentru a atrage noi talente de pe piața muncii și a dezvolta cercetarea și mijloacele de producție a bateriilor pentru mașini electrice.

La runda de investiții participă fondurile Baillie Gifford, Baron Capital Group, Bridford Investments Limited, Norrsken VC și PCS Holding precum și doi investitori individuali suedezi: Daniel Ek de la Spotify și Cristina Stenbeck, moștenitoarea și șefa companiei de investiții Kinnevik AB.

De asemenea, la finanțare contribuie și investitorii mai vechi ai Northvolt: Goldman Sachs, IMAS Foundation, Scania și Volkswagen.

„Suntem în toiul cursei pentru crearea capacității de fabricare în Europa și consider că cel mai mare succes îl vor avea companiile care vor fi cele mai puternice în atragerea talentelor și a capitalului, extinzându-și planurile. Cu acești parteneri de talie mondială, am creat o bază solidă pentru a ne continua și a ne executa planurile de producție pe scară largă a bateriilor ecologice în Europa”, a spus Peter Carlsson, CEO-ul și fondatorul NorthVolt.

Northvolt, care dezvoltă capacități de producție și inovare în Suedia, Germania și Polonia, ajunge astfel la investiții totale de 3,3 miliarde de dolari în cei 4 ani de existență ai companiei, conform datelor de pe Crunchbase.com.

Startup-ul spune că va folosi noua investiție pentru capacitățile sale de producție a bateriilor și pentru a-și extinde operațiunile de cercetare și inovare de la Northvolt Labs Campus.

De asemenea, vrea să înființeze o instalație de reciclare a baterilor litiu-ion lângă fabrica sa din Suedia, facilitate care ar urma să fie cea mai mare din lume. Fabrica din Suedia, Northvolt Ett gigafactory, de la Skellefteå, este în construcție și urmează să înceapă producția de baterii în anul 2021.  Următoarea programată să demareze producția, în 2024, este fabrica Northvolt Zwei din Salzgitter, Germania.
 
Northvolt a fost lansat în anul 2016, la Stockolm, de Peter Carlsson, Paolo Cerruti, Harald Mix, Carl-Erik Lagercrantz. Startup-ul a fost fondat în jurul altei companii, SGF Energy, care fusese înființată în anul 2015, de Peter Carlsson, fost manager al producătorului american de mașini electrice Tesla.

Parallax

Vizualizari
1333
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri