Raluca Abrihan

Un startup românesc lansează o platformă de strângere de fonduri pentru firme

Thumbnail

Startup-ul românesc Human Finance a lansat o platformă de equity crowdfunding (strângere de fonduri), care se concentrează în principal pe investiții de dimensiuni reduse în ecosistemul local al startup-urilor. A fost construită ca fiind o aplicație completă adresată investitorilor și accesibilă tuturor startup-urilor care aplică pentru finanțare aflate în căutarea pre-seed și seed funding.

Human Finance, o platformă de finanțare a startup-urilor, a lansat un nou proiect, SeedBlink, care se adresează atât investitorilor aflați în căutarea de noi oportunități dar și startup-urilor care au nevoie de finanțare.

"SeedBlink poziționează România pe harta europeană a finanțării alternative. Democratizăm investițiile în startup-urile românești, simplificând investițiile de mici dimensiuni în startup-uri de calitate cu idei inovative. Transformăm investițiile izolate de până acum într-un proces structurat, prin crearea unui instrument formal de sindicalizare", spun reprezentanţii proiectului.

Candidații preferați listați pe SeedBlink sunt startup-urile inovative cu tracțiune dovedită, cu un MVP deja testat, etice și având un model de afaceri clar, articulat, cu potențial de dezvoltare atât pe piața locală cât și pe piețele internaționale. Instrumentele noastre de pregătire și de rating pentru startup-uri crează avantajele competitive ale SeedBlink în regiune.

Fondatorii Human Finance, Andrei Dudoiu, Ionut Pătrăhău și Iulian Pădurariu, alături de echipa lor de dezvoltatori de software au conceput și lansat SeedBlink. Aceasta reprezintă o continuare a misiunii de finanțare și educare a ecosistemului de startup-uri.

În următoarele zile, SeedBlink organizează primul equity crowdfunding în sprijinul rețelei de business angels din cadrul Asociației TechAngels România, pentru contribuția financiară alocată startupului câștigător al competiției din cadrul How to Web 2019: Machinations.io. Acestei investiții i se alătură fondurile GapMinder VC si RocaX.

SeedBlink își construiește expertiza pe baza numărului mare de investitori dispuși să intre într-o zonă riscantă de finanțare, cea a startup-urilor aflate într-o fază incipientă. Începând de astăzi, în România există prima platformă de equity crowdfunding și primul instrument de finanțare al startup-urilor early stage promițătoare.

Obiectivul SeedBlink este de a agrega 20 milioane de Euro în investiții equity crowdfunding pentru următorii trei ani, susținând astfel dezvoltarea ecosistemului românesc pentru startup-urile inovative, au mai explicat fondatorii startup-ului.

 

Parallax

Vizualizari
1775
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri