Adi Iacob

Huawei dorește să lanseze un telefon “blockchain-ready” care să ruleze aplicații bazate pe tehnologia din spatele bitcoin

Thumbnail

Unul dintre cei mai mari producători de telefoane mobile — Huawei are în vedere dezvoltarea unui smartphone “blockchain ready” care să poată rula aplicații bazate pe tehnologia din spatele bitcoin.

Compania chineză dorește să obțină licența pentru sistemul de operare startup-ului din Elveția — Sirin Labs, numit SIRIN OS, pentru a rula aplicații de tip blockchain alături de sistemul de operare Android, scrie Bloomberg. Discuțiile sunt în faza de negociere și nu a fost semnat niciun acord, au declarat surse din cadrul companiei.

Acest lucru ar putea însemna aducerea tehnologiei blockchain mai aproape de utilizarea în masă. Chiar și după scăderea din acest an, piața criptomonedelor a crescut de 15 ori la aproximativ 350 miliarde dolari în ultimele 12 luni, dar utilizarea zilnică a activelor digitale este încă limitată.

De asemenea, Sirin Labs lucrează pentru a-și dezvolta propriul smartphone care să utilizeze tehnologia blockchain. Compania vrea să vândă telefonul Finney pentru aproximativ 1.000 de dolari în a doua jumătate a acestui an și are precomenzi pentru mai mult de 25.000 de unități, potrivit purtătorului de cuvânt al Sirin Labs, Nimrod May.

Compania elvețiană intenționeaza ca telefonul său să aiba un portofel electronic care să poată converti automat monedele fiat în criptomonede necesare pentru a rula diferite aplicații bazate pe blockchain. Portofelul va permite utilizatorilor să stocheze activele digitale offline.

Huawei deține poziții de lider pe piața telecomunicațiilor, smartphone-urilor, cloud computing și cybersecurity.

Citește și Fonduri europene pentru dezvoltatori blockchain, tehnologia din spatele bitcoin

Parallax

Vizualizari
1752
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri