Raluca Abrihan

Google dă utilizatorilor Android posibilitatea de a alege browserul şi motorul de căutare

Thumbnail

Utilizatorii dispozitivelor Android vor putea să aleagă, începând de joi, dintr-o gamă de cinci browsere și motoare de căutare, într-o mișcare care vizează abordarea preocupărilor antitrust ale UE și eliminarea recentelor sancțiuni, informează Reuters, citat de Mediafax.

În urma amenzii record, în valoare de 4,34 miliarde de euro, încasată anul trecut pentru utilizarea puterii de piață a software-ului său mobil pentru a-și bloca rivalii în privința unor domenii precum navigarea pe Internet, Google este, de asemenea, obligat să vină cu o propunere pentru a le oferi acestora o șansă justă. Comisia Europeană a declarat că Google a avut un avantaj nedrept prin preinstalarea browserului Chrome și a aplicației de căutare Google pe smartphone-uri și notebook-uri Android.

Utilizatorii sistemelor Android din Europa vor întâlni, la deschiderea magazinului de aplicații Google Play, opțiunea de a descărca diferite aplicații și browsere de căutare, a declarat Paul Gennai, directorul de gestionare a produselor. „Vor apărea două ecrane: unul pentru aplicații de căutare și unul pentru browsere, fiecare conținând în total cinci aplicații, inclusiv pe cele deja instalate”, a spus acesta.

Cele cinci aplicații au fost alese pe baza popularității lor, determinată în urma datelor din industrie și a numărului de descărcări din fiecare țară. Acestea vor fi listate într-o ordine aleatorie.

Google se confruntă cu o amendă de până la 5% din cifra de afaceri medie zilnică, la nivel global, în cazul în care nu respectă reglementările impuse de UE cu privire la oprirea practicilor anticoncurențiale.

Parallax

Vizualizari
2136
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri