Claudiu Zamfir

Programatorii pot strânge bani pe GitHub cu noul buton „Sponsors”

Thumbnail

Dezvoltatorii de programe de calculator independenți vor putea strânge donații pe GitHub, printr-un nou buton, „Sponsors”,  introdus de platforma de găzduire de softuri open source.

GitHub Sponsors permite comunității de dezvoltatori să-i susțină financiar pe programatorii care concep, realizează și întrețin proiectele open source de care depind, direct pe GitHub, spune platforma deținută de Microsoft.

Oricine care are un cont pe GitHub poate deveni sponsor. Pentru programatorii sponsorizați, GitHub Sponsors este în versiunea beta și se poate modifica.

De asemenea, în cadrul GitHub Sponsors Matching Fund, programatorii sponsorizați nu vor plăti niciun fel de comision către platformă în primul an. „Astfel, 100% din sponsorizare va merge la dezvoltatorul sponsorizat. În viitor s-ar putea să percepem un comision nominal pentru procesare”, a precizat GitHub.

Platforma GitHub a fost înființată, în 2008, de patru programatori americani, Tom Preston-Werner, Chris Wanstrath, P. J. Hyett și Scott Chacon, și s-a impus ca un loc de întâlnire al dezvoltatorilor de software, găzduind cele mai diverse linii de cod open source, folosite de dezvoltatori din toată lumea.

În iunie 2018, Microsoft a anunțat achiziționarea GitHub, pentru 7,5 miliarde de dolari.

Parallax

Vizualizari
894
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri